Asculți muzică la volan? Topul celor mai periculoase melodii

0
71

Muzică la volan. Cine nu ascultă? De câte ori melodiile favorite nu ți-au transformat calvarul de pe șosea într-o călătorie liniștită. La fel stau lucrurile și cu șoferii din Marea Britanie al cărui comportament a fost atent monitorizat de o companie care se ocupă de asigurări și consultanță financiară.

Specialiștii au ajuns la concluzia că britanicii sunt adevărați campioni când vine vorba de muzică la volan. Nu numai că ascultă des muzică, dar volumul este dat foarte tare. Cifrele studiului sunt îngrijorătoare. Un sfert dintre șoferii insulari au făcut accident sau au fost aproape de unul când ascultau muzică la volan. 20 la sută dintre aceștia au recunoscut că schimbau melodia sau încercau să regleze volumul în momentul în care s-a produs incidentul. Studiul a fost efectuat în anul 2017. Este foarte important ce muzică asculţi la volan. S-a ajuns la concluzia că o melodie alertă te ademeneşte să conduci ceva mai nesăbuit şi te îndeamnă să apeşi mai tare pe pedala de acceleraţie. Aşadar, atenţie la tempo şi biţi, dar şi la volumul melodiei. Şi totuşi care este cea mai periculoasă melodie? Este vorba de „Big For Your Boots”, interpretată de Stormzy, unul dintre favoriţii britanicilor din acest an.

Şoferii care au ascultat această melodie s-au concentrat mai greu la drum. Unora chiar li s-a dublat pulsul.

Ed Sheeran şi „Castle on the Hill” se află pe locul 2 în acest top periculos. Ed Sherran şi-a luat rapid revanşa, pentru că se află pe locul 1 în clasamentul celor mai sigure melodii la volan, iar „Perfect” pare alegerea perfectă când pleci la drum cu maşina.

Studiul se încheie cu părerea unui specialist. Simon Moore este psiholog şi a lucrat ca profesor universitar. Acesta a confirmat că melodiile alerte nu fac echipă bună cu şoferii. „Mulţi dintre ei sunt mai atenţi la ritm decât la şosea. Sfatul meu este să ascultaţi doar melodii liniştite la volan”, a concluzionat Simon Moore.

Cele mai periculoase melodii, dar şi cele mai sigure

Susa foto: The sun

Articolul precedentÎntâmplări la volan
Articolul următorBMW Z4: Filosofia Z
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


9 − = unu