Automobilele și efectele păsărilor

0
118

Chiar dacă sună ușor pompos titlul nu trebuie luat în derâdere faptul că păsările au uneori o „contribuție” iritantă asupra nervilor și portofelelor posesorilor de autoturisme. Ați ghicit, este vorba despre un curs rapid de estetică auto în urma „bombardamentului” acid al purtătoarelor de pene.

Se întâmplă frecvent să aveți o surpriză foarte neplăcută când vă găsiți mașina „pictată” într-o manieră rustică și foarte abstractă care denotă din plin spiritul artistic al păsărilor. Este acel moment în care omul își va etala o parte din natura sa duală abordând situația cugetător-filosofic în genul „…hm, oare la ce cantină or fi mâncat?” sau vulcanic, de tipul „ah, veni-v-ar greață de înaripate!”. Totuși partea cu parafrazarea unei zicale neaoșe că cineva s-a găinățat pe munca dvs. nu vă dă pace și prin urmare trebuie luate măsuri împotriva acestor acțiuni destabilizatoare de rațiune, portofel și mașină.
Așadar, ce trebuie făcut în continuare după ce v-ați trezit în fața faptului împlinit? Mai întâi vă aduceți aminte din „teoria” găinațului că acesta este acid, nivelul pH-ului (potențialul de Hidrogen) fiind cuprins între 3 și 4,5, (la valoarea 7 este neutru), iar acidul uric pe care îl conține este coroziv și poate provoca deteriorarea vopselei mașinii dvs. Chiar dacă la ora actuală sunt vopsele care conțin și o cantitate de lac asta nu înseamnă că nu pot rămâne zone ușor mătuite dacă nu interveniți imediat după ce mașina a fost „decorată”.
Așa că momentele de după „impact” sunt cele mai importante. Adică timpul dvs. de reacție. Nu vă rămâne decât să luați o cârpă (lavetă etc.) moale, de preferință din bumbac sau microfibră, să vă învingeți greața provocată de materia neigienică și să curățați locul apăsând ușor pe suprafața afectată. Alții spun că un aport de apă distilată, având pH-ul neutru, ajută și mai bine la curățare diminuând efectele acidului. Totuși nu este rău să folosiți și variante umede de șervețele dedicate pentru această situație, iar dacă nu le aveți, cele destinate celor mici vă pot scoate basma curată. Pe de altă parte nu este bine să așteptați până ajungeți la spălătorie. Acidul oricum va face ce știe el mai bine.
Dar, de obicei, nu ați fost pe fază și prin urmare vă treziți cu „motivele” ornitologice gata uscate. După cum spuneam, viteza de îndepărtare este cel mai important factor în prevenirea daunelor și, conform specialiștilor, acest lucru este deosebit de important în zilele însorite sau fierbinți, când lacul este cel mai moale. Dacă vă conduceți mașina în fiecare zi, aveți șanse mari să observați rapid orice excrement deranjant și să luați măsuri rapide. Pentru că pe măsură ce stratul superior de vopsea se încălzește în timpul zilei acesta se înmoaie și se extinde, în timp ce excrementele de păsări se usucă și devin mai dure. Mai târziu, când lacul se răcește și se contractă, se poate mula pe textura mizeriei întărite lăsând o imagine deranjantă pe suprafață.
Dacă aveți prin portbagaj un spray cu o soluție de curățare sigură pentru vopseaua mașinii, v-ați scos. Pulverizați-o pe suprafața afectată și folosiți apoi o cârpă umedă pentru curățare. Puteți lăsa cârpa pe pată pentru un timp și apoi frecați ușor zona pentru a curăța pata.
Când sorții nu vă sunt chiar atât de favorabili poate să este momentul să vă aduceți aminte că soluțiile casnice pot fi eficiente. Iar cheia unei îndepărtări ușoare și sigure este utilizarea apei ca să vă asigurați că excrementele devin moi. Acest lucru se realizează cel mai ușor plasând o cârpă umedă peste zona afectată și lăsând-o pentru câteva minute. Dacă după acest timp încă nu s-a înmuiat mai turnați apă peste cârpă. După ce a trecut un timp, ar trebui să descoperiți că mizeria iese ușor de pe suprafață.
De asemenea, puteți folosi sifon pentru îndepărtarea petelor. Carbonatarea sifonului va sparge calitatea acidă prezentă în pată. Procedeul este simplu, turnați sifon pe pată, lăsați să stea o vreme, apoi ștergeți zona cu o cârpă curată. Și apropos, chiar dacă vă plac, este contraindicat să utilizați băuturi carbogazoase sau răcoritoare care conțin zahăr. În egală măsură este vorba și despre apă „minerală” carbogazoasă dacă nu știți nimic „safe” despre conținutul acesteia.
Pe de altă parte vă mai amintiți cum se scoteau acasă petele de pe haine? Ați ghicit, cu bicarbonat de sodiu. Îl puteți folosi pentru crearea propriei soluții de curățare a găinațului uscat. Luați două linguri de bicarbonat de sodiu și le amestecați cu puțin săpun  lichid de vase. Adăugați puțină apă și puneți acest amestec pe pată lăsându-l să o înmoaie vreo zece minute și apoi curățați-l ușor cu o cârpă umedă. Dacă nu aveți efectul scontat repetați procedura.
În general, evitați întotdeauna să apăsați puternic ori să folosiți o mișcare de frecare sau răzuire pentru dislocarea excrementelor. Dacă nu se elimină totul de prima dată, pur și simplu puneți o altă cârpă umedă sau ștergeți din nou peste loc și repetați acest proces până când totul a dispărut. Evitați să fiți prea agresivi în procesul de îndepărtare sau să utilizați instrumente nepotrivite, pentru că atunci puteți provoca daune suplimentare prin zgârierea sau așchierea vopselei. Și încă ceva, este recomandabil să purtați mănuși de unică folosință atunci când faceți acest lucru și, bineînțeles, să vă spălați bine mâinile după aceea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + sase =