Bicicleta care își ține singură echilibrul | VIDEO

0
268

Bicicleta care își ține singură echilibrul! Trucaj sau adevăr? Un inginer din China a prezentat primul model de acest fel. În plus, invenția lui are și un soi un sistem de conducere automată și poate naviga singură prin orașul aglomerat.

Când am văzut prima oară imaginile mi-am adus aminte de momentele în care am învățat să merg pe două roți. Mă gândeam cât de greu mi-a fost să-mi țin echilibrul, pe bicicleta care trosnea din toate încheieturile și cum ajunsesem să pierd șirul juliturilor și vânătăilor… și ce mă mai chinuiam să le acopăr.

Bicicleta care își ține singură echilibrul

Un inginer din China a rezolvat această problema, așa că „adio” julituri și vânătăi. Zhi Hui Jun a prezentat pe YouTube un proiect care, dacă va intra în producție, va deveni un profesor de nădejde pe cei care vor să învețe să meargă pe două roți. Este vorba de o bicicletă care îți ține singură echilibrul. Și nu sunt doar vorbe goale…

Zhi Hui Jun a arătat bicicleta, a apăsat un buton și după aceea a îndepărtat cricul și să vezi minune. Bicicleta rămas dreaptă, proptită zdravăn în cele două roți ale sale. Inginerul a explicat că acest lucru se întâmplă datorită unui sistem ingenios compus din mai multe accelerometre, un giroscop și câteva componente mecanice. Toate acestea sunt sub comanda unui computer integrat.

Zhi Hui Jun susține că bicicleta la care lucrează se poate conduce singură și poate naviga prin oraș. Acest lucru este posibil datorită unui sistem de camere RGB, care pot percepe adâncimea în spațiu, ce lucrează împreună cu un senzor LIDAR, iar împreună îi oferă „creierului electronic”, al acestei biciclete, informații despre drum și obstacole.

Deocamdată, așa cum se vede și din imagini, bicicleta înaintează șovăielnic, dar inginerul susține că proiectul său este aproape de final, iar dacă vor fi firme interesate, în câțiva ani se poate trece la o producție serioasă.

Vă dați seama că cei care au firme de livrări au ciulit imediat urechile, pentru că o asemenea bicicletă le-ar reduce foarte mult costurile, pe segmentul pachetelor de mici dimensiuni. Se spune chiar că vom avea posibilitatea să „comandăm” să ne aștepte o bicicletă în fața locuinței pentru ca apoi să se ducă singură într-un rastel din apropiere.

http://www.autotestmagazin.ro/bicicleta-lamborghini/

http://www.autotestmagazin.ro/dincolo-de-lumea-auto/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 + = cincisprezece