Bugatti-ul mărilor

0
57

bugatti (7)Bugatti se află într-o pauză. Veyron, supercarul, a ieșit din producție, iar până la apariţia noului model Chiron, oficialii mărcii s-au gândit să ne ofere ceva diferit: un Bugatti dedicat mediului maritim.

Bugatti și-a pus numele pe un iaht. Mai precis, un iaht cu motor, creat în asociere cu unul dintre cei mai importanți producători de ambarcațiuni din lume: Palmer Johnson Yachts. Bugatti nu se asociază cu orice fel de produs, automobilele create de celebra marcă fiind printre cele mai scumpe și exclusiviste din lume. Un exemplar Veyron costă un milion de euro, iar versiunile speciale au depășit 1,5 milioane de euro. Și, chiar și așa, Bugatti nu a dus lipsă de clienți. Acest gen de cumpărător nu are o singură mașină în garaj și apreciază și luxul declinat în alte forme. Drept urmare, Bugatti s-a gândit şi la pasionații de vacanțe exotice pe apă.
bugatti (5) bugatti (4)Pentru a crea ambarcațiunea perfectă, a acordat licența de folosire a numelui său către Palmer Johnson, un constructor american de iahturi. Rezultatul a fost o serie de ambarcațiuni puternice și elegante ce poartă numele de Niniette. Vor exista trei modele cu lungimi diferite care vor purta indicativele Niniette 42, 63 și 88. Numărul semnifică lungimea ambarcațiunii exprimată în picioare (feet). În metri lungimile sunt: 13, 19 și 27.
bugatti (3) bugatti (2)Pentru că vorbim despre un produs exclusivist, prețurile vor fi pe măsură. Cel mai mic model va costa două milioane de dolari americani. Palmer Johnson promite însă folosirea unor materiale de calitate deosebită, iar în plus, ambarcațiunea va putea fi configurată după bunul plac al viitorului proprietar. Pe lângă fibra de carbon și elemente din titaniu, finisările vor fi făcute din lemn de abanos sau arțar.
De asemenea, designerii specializați în ambarcațiuni au folosit elemente de design preluate de la automobilele Bugatti clasice, cum ar fi linia plonjată a modelului Bugatti Type 57C Atalante, dar și elemente de la Type 41 Royale.
bugatti (6) Puțini știu că Etore Bugatti a fost pasionat de lumea maritimă și a desenat ambarcațiuni acum 80 de ani. Una dintre acesta a purtat numele de Niniette, inspirat de animalul de companie deținut de fiica sa, Lidia.
Pentru ca un Bugatti, chiar și unul dedicat apelor, trebuie să fie performant, Palmer Johnson a echipat iahturile Niniette cu suficientă putere pentru ca acestea să poată atinge o viteză maximă de 38 de noduri (70 km/oră). Patru oaspeți pot fi găzduiți la bord, în salonul de 62 mp de pe punte sau în cel 43 mp de sub punte. Producția unui exemplar Niniette durează un an de zile, indiferent de modelul ales.

Articolul precedentMăsurarea zgomotului produs de autovehicule
Articolul următorMedicul pilot
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 5 = zero