Cel mai mic automobil electric din lume

0
22
Leia Gabriel LUV

Cu cât orașele noastre devin mai aglomerate, cu atât crește nevoia de noi soluții pentru mobilitate. Marile companii auto încep să aibă concurență din partea micilor producători de vehicule inovatoare care înglobează noile tehnologii.

Eyal Avramovich, israelianul fondator și președinte al companiei de criptomonede Minebest, a declarat pentru publicația Electric & Hybrid Vehicle Technology International, că momentan lucrează la crearea unui vehicul electric urban de lux pe care estimează că îl va lansa în anul 2022.

Vehiculul va fi denumit Leia Gabriel LUV (Luxury Urban Vehicle), nume inspirat de fiica lui Avramovich, și țintește să devină un fel de „avion privat pentru șosele” – va oferi călătorului o navigare lină, în condiții de lux, prin orașele aglomerate.
Detaliile tehnice încă nu au fost dezvăluite, dar suplul vehicul va avea doar 90 cm lățime, cu două scaune, pasagerul fiind situat în spatele șoferului. Va atinge o viteză de 160 km/h și va ajunge la 100 km/h în 4 secunde. Conform machetelor prezentate, interiorul va fi finisat în piele și lemn și va avea un display digital. Modelul va fi customizabil și se adresează clienților cu un potențial financiar ridicat.

Avramovich nu este la primul proiect de acest fel, în urmă cu cinci ani a conceput un alt vehicul electric, cu trei roți și două locuri, asemănător cu Toyota I-Road. Era destinat pieței din China și avea o baterie amovibilă care putea fi luată în casă și încărcată. Cu toate acestea, nu a ajuns niciodată pe piață deoarece la momentul respectiv nu avea fonduri suficiente să susțină ideea. Odată cu dezvoltarea companiei sale de criptomonede, viziunea lui Avramovich asupra conceptului s-a schimbat, acum se adresează unui public diferit. A angajat designeri și o echipă de 10 ingineri, cărora li se vor mai alătura încă 10, nu mai este vorba despre un prototip homemade. La sediul companiei din Polonia s-au mai alăturat și alți specialiști și consultanți care au lucrat la companii de profil.

Piețele vizate pentru început sunt cele din Asia – Coreea de Sud și Japonia, dar urmează să ajungă și în Europa.
O companie de criptomonede nu este tocmai locul de unde te aștepți să vină asemenea idei, dar antreprenorul israelian are o experiență vastă în recunoașterea oportunităților și dorește să pună în practică această viziune.

Într-un interviu acordat publicației menționate, acesta a povestit cum i-a venit ideea: „Când locuiam în Tel Aviv căutam o soluție să ajung la magazin atunci când plouă. M-am gândit de ce nu pot avea propriul vehicul cu care să ajung acolo, care să mă protejeze de ploaie și pentru care să nu îmi fac griji cu parcarea? Așa că, întâi am căutat un vehicul care să transporte o singură persoană. Apoi m-am mutat în China și am văzut ce potențial mare este în orașele aglomerate.”

Sursa: Electric & Hybrid Vehicle Technology International

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × unu =