Circ, clovni și mașini

0
34

Săptămâna Națională a Clovnilor – da, este un lucru real – a fost desemnată în prima săptămână din august, de când președintele Richard Nixon a semnat o rezoluție de lege, în 1971. Am aruncat o privire înapoi la câteva exemple clasice ale unuia dintre cele mai iconice recuzite ale clovnului.

Iată un pic de informație pentru tine: rutina de clovni-mașină (în care un număr implauzibil de mare de clovni ies dintr-o mașină imposibil de mică) a fost popularizată pentru prima dată de interpreții de la Cole Bros. Circus în 1950. Dar sursele de inspirație pentru acest gag clasic, de fapt, revin la epoca filmului mut și la amintirile acum clasice ale membrilor trupei Keystone Kops care se prăbușesc dintr-un autovehicul clasic, model A.

Dacă Ringling Bros. Circus (care și-a închis cortul în timpul verii trecute, după 146 de ani) a fost cel mai cunoscut circ din lume, atunci această mică mașină trebuie să fie nominalizată pentru cea mai faimoasă mașină de clovn. Lou Jacobs a popularizat prima oară versiunea de gag de mașini de clovn, în anii ‘50. În loc să recruteze un grup de comedianți pentru a se îngrămădi într-o mașină cu el, Jacobs a obținut un efect comic prin executarea unui număr solo într-un automobil, număr care a avut succes la public, pe tot parcursul celor 60 de ani de existență. Jacobs și-a construit mașina originală în jurul unui motor al mașinii de spălat. O replică este acum expusă la Ringling Bros. Circus Museum din Sarasota, Florida.

Conform unei scurte povești din The Old Motor, „Peggy”, calul roșu zburător al faimosului Mobil Oil, a fost „Regele mașinilor de clovn” în 1939. Construită de membrii Legiunii americane din Lawrenceburg, Indiana, mașina a fost făcută populară în paradele din toată America, pentru abilitățile sale care sfidează gravitația. Doi bărbați așezați în spate au oferit un contrabalans pentru partea din față a lui Peggy. Mașina a prezentat, de asemenea, un sistem de frânare personalizat, care a permis șoferului să o rotească pe loc, prin angajarea unei frâne la un moment dat.

Dacă v-ați întrebat vreodată secretul înghesuirii numărului maxim de clovni într-o mașină consultați publicația „Car and driver”, care a dezvăluit, în mod expert, formula secretă a cascadoriei clasice. Conform specialiștilor, nu este vorba despre podele false și de capcane în ușile din partea inferioară a unei mașini. Și nu este vorba nici despre utilizarea unei mașini personalizate pentru a arăta mai mică decât este în realitate. Adevăratul truc, în schimb, este în „dezbrăcare”. Fortificând arcurile și „dezbrăcând” scaunele, garniturile, panourile și portbagajul, puteți „strecura” ușor, oriunde, de la 15 la 20 de clovni într-un MINI Cooper, Fiat sau veșnicul popular Volkswagen Beetle.

http://www.autotestmagazin.ro/food-cars-for-food-lovers/

http://www.autotestmagazin.ro/gangsteri-filme-si-masini/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 × unu =