Compania Tesla, pusă la plată în Europa din cauza sistemului Autopilot

0
100

Compania Tesla are tot mai multe probleme din cauza sistemului Autopilot. După clienții americani, au început să se plângă și cei din Europa. În Germania, compania condusă de Elon Musk, a fost nevoită să plătească, după o decizie a instanței, 112.000 de euro unui proprietar care s-a plâns că mașina nu recunoștea diverse semnale și că frâna inutil.

Compania Tesla a fost dată în judecată în Germania din cauza sistemului Autopilot

Compania Tesla a fost obligată de un tribunal din München să despăgubească un client din Germania. Procesul a pornit din cauza sistemului Autopilot care a funcționat defectuos. Proprietarul a susținut în instanță că acesta nu recunoștea diverse semnale și uneori frâna inutil. În plus, nu a semnalat îngustarea unui drum. La aceste concluzii a ajuns echipa de experți desemnată de instanță să analizeze acest caz în care conducătorul a susținut că el și familia lui au fost în pericol.

Instanța a decis că, din cauza funcționării defectuoase a funcției Autopilot de pe respectivul Model X s-ar fi putut produce accidente, mai ales în traficul din orașele aglomerate și a motivat prin faptul  că nu este fezabil ca șoferii să activeze și să dezactiveze manual această funcție. Asta ar însemna să fie distrași de la condus. Este foarte interesant că avocații companiei americane și-au construit apărarea susținând că sistemul Autopilot de la Tesla nu a fost gândit pentru traficul urban, notează Automotive News.

Și autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță rutieră investighează funcția Autopilot. În ultimele luni au fost raportate 16 accidente în care au fost implicate automobile Tesla, după ce acestea au lovit mașini din cauza funcționării necorespunzătoare a sistemului Autopilot. Unele dintre incidente s-au soldat cu rănirea mai multor persoane și decesul alteia.

CEO-ul Elon Musk anunța în martie că Tesla va lansa o versiune de testare a noului software „Full Self-Driving” în Europa la sfârșitul anului curent. „Este destul de dificil să conduci 100% autonom în Europa”, spunea Musk.

Sursa: Autonews

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 − unu =