Constructorul chinez BYD intră pe piața auto din Europa cu SUV-ul Electric Tang EV600

0
74

BYD este unul dintre cei mai mari constructori auto din lume, specializați atât în automobile, cât și vehicule comerciale, camioane și autobuze. În Europa, marca BYD este cunoscută în special pentru autobuzele urbane electrice.

Un exemplar a fost testat chiar la București pe una din liniile STB în 2015.

Acum, BYD va intra și pe piața auto din Europa, iar primul model ce va fi comercializat pentru început în Norvegia este SUV-ul electric Tang EV600.

Modelul din China folosește o baterie de 82,8 kWh, ce îi asigură o autonomie declarată de 520 km, calculată conform standardului NEDC. Autonomia reală este probabil, undeva în jurul cifrei de 400 km.

În China, BYD comercializează modelul Tang în două versiuni. Prima folosește un singur motor electric de 245 CP, iar a doua versiunea are două motoare electrice și o putere totală de 490 CP.

Constructorul chinez a ales Norvegia ca primă piață pentru comercializarea SUV-ului electric pentru că norvegienii sunt mari consumatori de automobile electrice.

Alături de SUV-ul electric Tang EV600, BYD va mai lansa pe piața europeană o serie de utilitare electrice și un camion cu propulsie electrică.

Foto: BYD

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 + = opt