Continental: Cod de etică pentru folosirea Inteligenței Artificiale

0
55

Continental a dezvoltat un cod de etică pentru utilizarea sistemelor de autoînvățare (inteligență artificială – AI), devenind astfel un pionier al acestei industrii.

Codul etic corespunde reglementărilor internaționale (liniile directoare ale UE privind etica), se aplică tuturor locațiilor Continental din toată lumea și servește drept ghid pentru toți partenerii de colaborare ai companiei.

Despre ce este vorba? Transparența deciziilor computerizate și pe securitatea datelor.

Este esențial ca oamenii să înțeleagă cum funcționează un astfel de sistem de autoînvățare în cazul în care computerele preiau sarcini cheie din activitate, de unde sunt preluate datele, ce pași de procesare duc la ce acțiuni, cum sunt stocate datele. Aceste informații sunt importante atunci când vine vorba despre modelarea mobilității viitorului. Din ce în ce mai multe funcții de zi cu zi sunt aproape de neimaginat fără AI: asistenții de voce în smartphone-uri, metodele de diagnostic în sectorul medical și aplicațiile de navigație sunt toate exemple importante.

În cazul Continental, o gamă largă de produse se bazează pe inteligența artificială, cum ar fi sistemele de asistență a șoferului bazate pe camere cu recunoașterea obiectelor și sistemele de asistență la întoarcere și recunoașterea gesturilor ca mijloc de comunicare între oameni și vehicule. Astfel de sisteme cu funcții AI sunt capabile să prelucreze cantități mari de date aproape în timp real și să ofere rezultate mai bune cu fiecare informație nouă primită.

„Inteligența artificială poate și trebuie să fie programată și utilizată numai în conformitate cu principii etice clare”, explică Dirk Abendroth, directorul tehnologic al Continental Automotive. „Algoritmii inteligenți joacă un rol imens în industria auto, cum ar fi în cazul conducerii autonome. În calitate de companie tehnologică, suntem responsabili să ne asigurăm că toate evoluțiile produselor noastre și procesele interne sunt în conformitate cu standardele etice. Acesta este motivul pentru care procesul decizional bazat pe AI trebuie să fie întotdeauna nediscriminatoriu.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 2 = patru