Cu mic, cu mare…

0
40

Renault și producătorul de mașini sport britanic Caterham vor împărți costurile de proiectare, de dezvoltare și de producție ale unei familii de automobile sportive, ce va fi lansată într-un orizont de timp estimat la patru ani. Acordul de tip joint-venture va reînvia brandul Alpine al companiei franceze (Foto 1: Alpine A110, mașina de raliu din anii ‘70) și este fundamental pentru strategia Renault de a produce, progresiv, tot mai multe modele premium în detrimentul actualei sale game, poziționată în zonele de preț mediu și low-cost ale pieței auto.

Parteneriatul va purta denumirea Société des Automobiles Alpine Caterham și va permite accesul firmei britanice la cele mai noi tehnologii patentate de Alianța Renault-Nissan. Producția modelelor dezvoltate în comun se va desfășura la uzina Renault din Dieppe (Franța), unde, în prezent, se fabrică versiunile sportive ale modelelor Clio și Megane.

Pe lângă faptul că deține echipa de Formula 1 Lotus, Caterham și-a construit o reputație solidă pe teren propriu, în Marea Britanie, unde Seven (Foto 2), modelul său sport cu două locuri, ultraușor, spartan ca dotări și extrem de performant, se vinde într-o cadență anuală de 700 exemplare, număr important pentru un automobil din această categorie. În schimb, Renault vinde aproximativ 2,7 milioane de automobile pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


opt × 3 =