Cum arăți lumii că ești super-ultra-extrem de bogat? Cu un ceas ceva mai scump

0
465

Ce cadou își poate face de ziua lui un proprietar de Bugatti, care are cam totul? Poate încerca un ceas nou, ce costă 280.000 de dolari americani, aproximativ 255.000 euro la cursul zilei.

Este vorba despre un cronograf, proaspăt lansat de producătorul american de ceasuri de lux Jacob & Co., omagiu pentru supercar-ul de 1.500 CP Bugatti Chiron. Ceasul, Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon, adăpostește în interiorul său o replică fidelă a motorului W16 cu care Chiron poate atinge fără efort bariera de 400 km/h.

Așezat sub un geam gros din cristal de safir și fixat cu patru mici „shock absorbers” (amortizoare) complete, motorul-miniatură funcționează identic ca originalul de pe Chiron. Este suficient să apeși pe cheița de pe latura dreaptă a ceasului și arborele cotit începe să se învârtă, turbinele să se rotească și pistoanele să-și înceapă cursa de du-te-vino. Există chiar și un „rezervor de carburant”, cum l-a numit Jacob & Co., reprezentat de o baterie, ce poate funcționa timp de 60 de ore continuu.

https://www.instagram.com/p/B-wtKYzjNAX/?igshid=1nkw3anzfqx6k

 

Celor de la Jacob & Co., care își au sediul în Manhattan, New York, le-a luat un an să proiecteze, construiască și să facă să funcționeze impecabil noul ceas, ce are nu mai puțin de 578 de piese. Jacob & Co. Bugatti Chiron Tourbillon are carcasă ușoară, din titan negru, ce măsoară 54 pe 44 milimetri. Cureaua este din cauciuc, dar catarama este fabricată tot din titan, pentru a garanta că ceasul nu va cădea de la mâna șoferului din cauza vibrațiilor resimțite în interiorul veritabilului Bugatti Chiron când aceste „zboară” pe șosea cu 400 km/h.

https://www.instagram.com/p/B-wtBwYjSCT/?igshid=ljbp0fkp1p77

 

Cu acest nou Bugatti Chiron Tourbillon, firma de orologerie de lux new-yorkeză își continuă seria de ceasuri-omagiu pentru modelele mărcii franceze, aflată în proprietatea Grupului Volkswagen. În trecutul recent, Jacob & Co. a mai lansat ceasurile Twin Turbo Furious și Epic X Chrono, dar niciunul dintre acestea nu a fost atât de extravagant și atât de scump precum Bugatti Chiron Tourbillon. Ca să înțelegeți mai bine, acest ceas costă aproape cât un McLaren 720S, cel mai nou și adevărat supercar britanic! Dar, când ai un Bugatti Chiron, pe care ai dat, fără să clipești, peste 2,7 milioane de euro, 255.000 sunt mărunțiș…

https://www.instagram.com/p/B-wqY-ij87_/?igshid=1kuitaz9fwoel

 

Foto: Bugatti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× noua = 9