Dacia va concura la Rallye Aïcha des Gazelles

0
75

Trei Duster cu echipaje exclusiv feminine vor lua startul la cea de-a 31-a ediție a rally raidului marocan. Crossoverul construit la Mioveni este neînvins din 2017, în ultimele 11 ediții urcând de șapte ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.  

Ediția de anul acesta a Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc se va desfășura între 23 martie și 1 aprilie, Dacia încercând să-și treacă în palmares cea de-a cincia victorie consecutivă la categoria Crossover.

Printre cele trei echipaje feminine se află și cel care a câștigat ediția de anul trecut format din Hajar Elbied și Malika Ajaha. Cele două colaboratoare ale Renault Group Morocco vizează un nou succes de casă, cel cu numărul 310, iar o a doua victorie la volanul unui Duster ar fi o premieră pentru cele două participante.

Al doilea echipaj este format din Marie Dumas și Juliette Crépin, un psiholog și un director executiv financiar, se află pentru prima dată la o asemenea competiție pentru a experimenta ceva cu totul nou în care vor să-și testeze curajul și dârzenia.

Cel de-al treilea echipaj este format din Sabine Bonnet, consultant de formare profesională, și Isabelle Radenac, inginer de telecomunicații, împreună încercând să-și depășească limitele și să promoveze valorile pozitive descoperite în sport.

De-a lungul celor 10 zile de concurs cele șase „gazele” vor fi jurizate după capacitatea lor de a găsi toate punctele de trecere parcurgând un număr minim de kilometri, iar pentru traversare, Dacia Duster va fi cel mai bun atu al lor, indiferent de condițiile de teren întâlnite.

Despre Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc trebuie amintit că este singurul rally raid feminin din lume care are loc 100% off-road, prima ediție având loc în 1990, acest eveniment reunind în deșertul marocan femei cu vârste cuprinse între 18 și 71 de ani din întreaga lume.

De la înființarea sa competiția a dezvoltat o nouă viziune pentru sportul cu motor în care nu contează viteza, nu se folosește GPS-ul, ci doar navigație în stil vechi (cu hartă și busolă) fiind, practic, o întoarcere la rădăcinile aventurii. Este singurul eveniment din lume ce are la bază acest concept.

Singura cerință este determinarea. Femeile care participă la acest raliu, cunoscute sub numele de „Gazelles”, sunt de toate vârstele, mediile sociale, naționalitățile și nivelurile de experiență off-road reunite în cinci categorii de vehicule: 4×4, crossover, quad, SSV (Side-by-side Vehicle sau Utility Task Vehicle) și camioane. Iar ca amploare gândiți-vă că în fiecare an 320 de „gazele” participă la eveniment provenind din 17 țări ale lumii.

Foto: DACIA, Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci − = 1