Demisie-surpriză

0
24

Renumitul designer auto belgian Luc Donckerwolke a demisionat din funcția de coordonator al departamentului de profil al grupului sud-coreean Hyundai-Kia.

Donckerwolke a fost designerul șef al Genesis, chiar de la înființarea, în 2016, a acestei divizii de automobile de lux a Hyundai, dar s-a ocupat și de proiectarea mai multor modele de masă al mărcii, cel mai cunoscut fiind crossover-ul subcompact Kona (cu echivalentul său Kia, Stonic). Conform Automotive News, belgianul a demisionat din motive personale, fiindcă dorește să petreacă mai mult timp cu familia sa, în locuința lor din Bavaria, Germania.

După ce și-a încheiat studiile superioare, mai întâi, de inginerie, la Bruxelles, Belgia, apoi, de design de mijloace de transport, la Vevey, Elveția, și-a început cariera, în 1990, la Peugeot, ca intern. Doi ani mai târziu, a trecut la Audi Design, urmat de Skoda, în 1994, unde și-a pus amprenta pe designul primelor generații ale modelelor Octavia și Fabia lansate după preluarea mărcii cehe de către Volkswagen. S-a întors la Audi, unde a făcut parte din echipele de proiectare pentru Audi A4 Avant și Audi R8, dar, în special, Audi A2, care este „copilul” său. La fel cum sunt și monumentalele Lamborghini Diablo (din anul 2000 încolo), Murcielago și Gallardo, toate născute pe planșa de desen a lui Donckerwolke. Pentru aceste ultime trei modele supersport a și primit, în 2003, cel mai prestigios premiu de design auto, Red Dot Award. Din 2005, s-a transferat la o altă marcă din Grupul Volkswagen, SEAT, unde, în 2007, a realizat designul conceptului SEAT Tribu, urmat, un an mai târziu, de modelul de serie SEAT Ibiza. A devenit, în 2012, director de design al altui constructor auto aflat în proprietatea Volkswagen, Bentley, de unde a plecat, în noiembrie 2015, la Hyundai-Kia. Aici a fost numit coordonator al designului pentru proaspăt înființata marcă de lux Genesis Motor. Simultan a fost desemnat și adjunct al lui Peter Schreyer, designerul șef al grupului auto sud-coreean. Pe lângă modelele Genesis, sedanurile G70, G80 și G90 și SUV-ul GV80, Donckerwolke a imaginat și crossover-ul de clasă mică Hyundai Kona, dublat de Stonic, la Kia.

Constructorul auto sud-coreean nu a numit, încă, un succesor al lui Luc Donckerwolke, de designul modelelor Hyundai ocupându-se, în continuare, SangYup Lee, respectiv, la Kia, Karim Habib.

Foto: Kia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ sapte = 15