Eduard Palaghiță, ședință foto cu Dacia 1300 în New York-ul pustiu | GALERIE FOTO

0
56

Eduard Palaghiță, primul român care a dus o Dacia 1300 în Statele Unite ale Americii a avut o idee inedită. A făcut o ședință foto cu mașina românească pe străzile pustii din orașul New York. Imaginile sunt șocante. În jurul lui nu este nimeni, iar scena pare decupată dintr-un film SF.

Eduard Palaghiță și-a adus Dacia 1300 pe mai multe străzi din New York. A vrut să arate cum arată metropola americană în vreme de carantină generală. „Orașul care nu doarme niciodată trage un pui de somn”, este descrierea care însoțește albumul foto impresionant publicat pe Facebook.

New York este un oraș în doliu. Aici au murit aproape 7.000 de oameni din cauza COVID-19. În statul New York sunt aproape 9.000 de decese. În acest moment SUA este țara cea mai afectată de pandemie. Aici s-au înregistrat peste 23.500 de morți, iar aproape 600.000 de persoane sunt infectate.

Eduard Palaghiță și povestea primei mașini Dacia din SUA

Eduard Palaghiță a ajuns în Statele Unite ale Americii acum 25 de ani. Pasiunea pentru mașini a dobândit-o după ce a colecționat celebrelele surprize de la gumele Turbo.

A fost primul care a adus pe tărâm american o Dacia 1300. „Bunica a avut o Dacia 1300 roșie, la care mă jucam mereu cu volanul și schimbătorul, că la pedale nu ajungeam. Părinții au avut și ei o Dacie… Când am venit în State am întrebat-o pe mătușa mea dacă aici sunt Dacii. A zâmbit și mi-a zis că „nu”,

atunci m-am gândit ce fain ar fi să fie o Dacie și în SUA”, spunea Eduard într-un interviu exclusiv acordat Auto Test Magazin. (VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL)

Edi și Dacia lui au călătorit mii de kilometri. Au fost împreună și pe Route 66, șoseaua care străbate America și care a fost sursa de inspirație a celor de Rolling Stones.

„Au fost călduri mari, dar Dacia este echipată cu sistem GD (geam deschis ), așa că am fost ok. Au fost multe dealuri, unele și de nouă kilometri, credeam că nu se mai termină. Astea au pus Dacia la test, dar bătrânica le-a arătat cine este șeful. Drumul are aproape 4.000 km și am mers în fiecare zi cam 400 de km. Este adevărat că ne opream foarte des pentru că sunt multe de văzut”, a mai spus Eduard Palaghiță.

CITEȘTE ȘI ARTICOLUL:

http://www.autotestmagazin.ro/eduard-palaghita-cu-dacia-in-sua/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 8 = doisprezece