Ford Europa prelungește suspendarea temporară a producției

0
21

Ford a confirmat prelungirea deciziei de suspendare temporară a producției de vehicule și motoare în majoritatea fabricilor sale europene până cel puțin pe data de 4 mai.

Anunțul a fost făcut după ce anterior, compania americană anunțase că producția va fi suspendată temporar, începând cu data de 19 martie, pentru o perioadă de câteva săptămâni. Sunt vizate principalele sale unități de producție din Europa (Saarlouis și Koln, Germania; Valencia, Spania și Craiova, România), iar producția de motoare de la fabricile din Bridgend și Dagenham (Marea Britanie) va fi oprită începând cu data de 23 martie. Fabrica din Valencia (Spania) va avea activitatea suspendată temporar până cel puțin pe 27 aprilie. La noi majoritatea angajaților Ford Craiova vor rămâne în șomaj tehnic până pe 30 aprilie. În continuare, Ford România colaborează îndeaproape cu toate autoritățile relevante pentru aplicarea măsurilor legale comunicate de către Guvern în timpul stării de urgență.

„Este important să oferim angajaților noștri cât mai multă claritate cu privire la modul în care este de așteptat ca această perioadă să continue”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.„Sperăm că situația se va îmbunătăți în luna următoare. Totuși, planurile noastre de repornire a operațiunilor vor continua să depindă de condițiile și directivele impuse de guvernele naționale”.

Planurile de repornire a producției Ford depind în mare măsură de situația legată de evoluția Covid-19 din săptămânile următoare, de restricțiile naționale în vigoare la acel moment, de constrângerile furnizorilor și de capacitatea rețelei noastre de distribuitori de a opera. Planul de „revenire la muncă” al companiei va cuprinde, de asemenea, măsuri adecvate privind distanțarea socială și alte protocoale de sănătate și de securitate, necesare pentru a proteja forța de muncă. Vor continua acțiunile implementate pentru angajații care sprijină producția, precum și pentru cei care îndeplinesc în continuare roluri importante în afara ariei de producție, care lucrează de acasă.

Foto: Ford

http://www.autotestmagazin.ro/pandemia-provoaca-pierderi-uriase-in-industria-auto-din-romania/

http://www.autotestmagazin.ro/grupul-volkswagen-amana-reluarea-productiei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 + = sase