Gangsteri, filme și mașini

0
30

Mașina unui gangster este la fel de importantă precum costumul său elegant, femeia fatală de lângă el sau arma din dotare. Şi fiecare „big G” are cel puţin o maşină memorabilă, luxoasă sau de mare viteză. Iată o listă a celor mai cunoscute automobile, conduse de gangsterii noștri preferaţi.

Film: The Godfather (1972)

Maşina: 1941 Lincon Continental Coupe

Pentru scena memorabilă în care Sony Corleone a fost prins şi împuşcat de cumnatul său, Carlo, au fost folosite 3 maşini Lincon Continental Coupe, iar 2 dintre ele au fost chiar distruse. Una a fost încărcată cu explozibil, pentru a simula focurile de armă, iar cealaltă a fost ciuruită de gloanţe. Linconul rămas întreg încă există şi a fost cumpărat la o licitaţie, în 2012.

 

Film: Scarface (1983)

Maşina: 1963 Cadillac Eldorado

Cadillac Eldorado este prima maşină a lui Tony Montana, în care, alături de Manny, conducea noaptea, pe străzile din Miami. De culoare galbenă, cu tapiţerie animal print, „bijuteria” lui Tony era o demonstraţie pe 4 roţi a luxului specific mafioţilor cubanezi. În schimb, Elvira pretindea că „maşina arată precum coşmarul cuiva”. Chiar dacă visul său era un Bentley alb, mai târziu, îşi va cumpăra un Porche 928, cunoscut ca şi Conick N29.

 

Film: Donnie Brasco (1997)

Maşina: 1979 Cadillac Coupe DeVille

Cadillacul este reprezentativ pentru mafia din State din perioada 1970-1980, în film existând chiar şi o dispută între Lefty şi Nicky, pe acest subiect.

Nicky: Ai două maşini. Una e mai lungă. Toate lucrurile fiind egale, cea lungă ajunge prima.

Lefty: Nu există ca lucrurile să fie egale, ceva e un Cadillac şi altceva e un Lincoln! Nu există comparație, Cadillacul are acceleraţia mai mare, putere mai mare, arata mai bine, este mai uşor de condus, are mai mult spaţiu pentru picioare!

Nicky: Lincolnul este mai lung, deci ajunge primul. Nu trebuie să fii Einstein ca să înţelegi asta!

Lefty: Dar ştii ce se întâmplă când ajungi acolo? Ştii?

Nicky: Nu!

Lefty: You’re still driving a fucking Lincoln!

 

Film: Casino (1995)

Maşina:1974 Rolls-Royce Silver Shadow

Sam Rothstein conduce cazinoul Tangiers şi face parte din Mafia din Chicago, în perioada 1960-1970. Sam este iconul gangsterului american, elegant, dur şi conducând maşini scumpe. Rolls Royce Silver este un automobil de lux, clasic, specific faimoşilor „G”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− trei = 1