Golf Cart de la Mercedes-Benz

2
73
Acest golf cart va putea fi omologat ca masina de strada, iar farurile LED dispun de functia de „proiector”, pentru partidele de golf jucate noaptea.
Acest golf cart va putea fi omologat ca masina de strada, iar farurile LED dispun de functia de „proiector”, pentru partidele de golf jucate noaptea.
Acest golf cart va putea fi omologat ca masina de strada, iar farurile LED dispun de functia de „proiector”, pentru partidele de golf jucate noaptea.

Mercedes-Benz a dezvaluit Mercedes Vision Golf Cart, un concept de mașina de golf desenat potrivit sugestiilor adunate in urma unui sondaj printre sute de profesioniști ai acestui sport.

Mercedes-Benz Vision Golf CartMercedes Vision Golf Cart, aflat in stadiul de schițe și de planșe de prezentare, „afișeaza o forma rafinata, deși simpla și funcționala, ce corespunde filosofiei noastre de design de marca, Sensual-Purity”, a subliniat Gorden Wagener, vicepreședinte in cadrul grupului Daimler AG. De punerea pe hartie a datelor sondajului și transformarea lor intr-un proiect de mașina s-a ocupat Centrul de Design Avansat Mercedes din Carlsbad, California, al carui director, Vision Golf Cart ar urma sa inglobeze tehnologii de varf, a precizat ca, daca ar fi sa devina realitate, Vision Golf Cart ar urma sa inglobeze tehnologii de varf, avand propulsie electrica (cate un motor pentru fiecare roata spate) și centru de comanda & multimedia cu ecran tactil, de unde vor fi controlate toate funcțiile autovehiculului, in consola centrala. Energia electrica va fi asigurata de acumulatori ce se vor incarca de la celulele fotovoltaice ce formeaza acoperișul cartului sau de la o priza obișnuita. Mașina nu va avea volan, ci un joystick pe tunelul central.

Mercedes-Benz Vision Golf CartConsola centrala va fi dotata cu docking station pentru iPod/iPhone și cu o mufa USB. Mercedes Vision Golf Cart va avea head-up display, ce va proiecta pe parbriz, in momentele cand mașina va staționa, harta traseului de golf, scorul partidei și prog­noza meteo. Mașinuța de golf va avea instalație de climatizare și scaune ventilate și incalzite, cu sistem Airscarf, ce va sufla aer cald inspre ocupanții celor doua locuri, atunci cand ușile nu vor fi montate. In majoritatea situațiilor, portierele nu vor fi necesare, sistemul de aer condiționat fiind dimensionat sa faca fața atat gerului, cat și caniculei. Pentru zilele cu soare puternic, parbrizul va dispune de funcție de reducere a transparenței, activabila prin apasarea unui buton, iar ștergatoarele vor fi automate, avand senzori de ploaie. Doamnele vor avea la dispoziție o oglinda iluminata, pentru refacerea machiajului.

Mercedes-Benz Vision Golf CartPe langa cele doua torpedouri din bord, pe tunelul central vor exista un compartiment de depozitare pentru mingile de golf și locașuri pentru recipientele de bauturi, cu sistem de incalzire/racire. Portbagajul va fi compartimentat pentru sacii cu crose de golf, iar in spatele fiecarui scaun va fi un rastel pentru umbrela.

Probabil, Mercedes-Benz Vision Golf Cart va ramane un exercițiu de stil, dar știm cu toții ca golful este sportul celor cu bani, mai ales. Așa ca…

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


3 − = unu