Harley-Davidson Bucherer Blue Edition: Giuvaierul pe două roți

0
202

Afișând bijuterii veritabile, șuruburi, piulițe, arcuri, furtune și alte piese placate cu aur, două compartimente blindate pe rezervor, unul conținând un ceas-unicat Carl F. Bucherer, celălalt, un inel cu diamant, acest Harley-Davidson este cea mai scumpă motocicletă din lume.

Harley-Davidson Bucherer Blue Edition este o motocicletă custom prin excelență. A necesitat peste 2.500 de ore de muncă, în baza unui parteneriat între două firme elvețiene, producătorul de ceasuri de lux Carl F. Bucherer și atelierul Bündnerbike, specializat în modificarea motocicletelor Harley-Davidson. Experții de la Bündnerbike au folosit o metodă secretă de vopsire pentru a obține albastrul intens, iridescent, în care este finisată această motocicletă-unicat. Fiecare bucată de metal din componența acestei opere de artă a fost produsă, prelucrată, sudată și finisată manual.


Motocicleta este derivată din modelul de serie Harley-Davidson Softail Slim S, dar a suferit atâtea modificări încât se poate spune că este un produs cu totul nou. De exemplu, este prima motocicletă din lume care are motorul iluminat dinspre interior, cu ajutorul unor leduri rezistente la temperaturi înalte. Axa cu came este vizibilă printr-o fereastră, iar supapele de admisie placate cu aur. Bucherer Blue Edition combină designul de motocicletă custom cu arta producerii de ceasuri de cel mai înalt nivel: niciodată, până acum, un ceas de lux nu a fost încastrat într-o motocicletă. Ceasul automatic Carl F. Bucherer, și acesta unicat și produs special pentru Blue Edition, este închis într-un compartiment acoperit cu sticlă blindată groasă, aflat pe partea dreaptă a rezervorului. Designul cadranului ceasului îl imită, într-o formă foarte stilizată, aproape imperceptibil, pe cel al unui motor de motocicletă. „Pentru a ne asigura că vibrațiile motorului nu vor afecta ceasul, l-am montat într-o incintă cu un sistem de susținere elaborat, făcut din inele de silicon”, a explicat Samir Merdanovic, șeful Compartimentului Mecanisme de la Carl F. Bucherer. Acesta a completat: „Discul pe care este fixat ceasul este foarte mobil, se mișcă practic continuu. Astfel, ceasul, fiind automatic, funcționează fără întrerupere, chiar și atunci când motocicleta stă nemișcată multă vreme”.


Harley-Davidson Bucherer Blue Edition are încă o caracteristică unică: practic, este o expoziție de bijuterii. Bündnerbike a adaptat modelul de inel cu diamante din colecția Dizzler a Bucherer Fine ­Jewellery astfel încât să se potrivească în capetele mânerelor ghidonului motocicletei. „Aceasta a fost o adevărată provocare inginerească”, a spus directorul Bündnerbike, Jürg Ludwig Jr. „Până la urmă, am identificat metoda potrivită pentru a fixa aceste inele și a avea garanția că nu se vor desprinde orice ar fi. Dar și aceasta va rămâne secretă”, a precizat Ludwig Jr. Aceste inele nu sunt singurele pe care le găsim pe Blue Edition. Un al doilea compartiment blindat, pe partea stângă a rezervorului, adăpostește un inel cu un diamant de 5,4 carate.
Probabil ați înțeles, motocicleta este un mijloc de promovare a ceasurilor Carl F. Bucherer, în primul rând a celor din colecția Bucherer BLUE, și a bijuteriilor produse de cealaltă firmă a grupului, Bucherer Fine Jewellery. Dar a avut și rolul de a marca aniversarea de 130 de ani a firmei, înființată în 1888. Și deși nu este de vânzare, Bucherer a ținut să o și evalueze la un preț teoretic: 1,888 milioane de franci elvețieni (1.773 milioane de euro). O altă trimitere la anul nașterii companiei.

Foto: BUCHERER

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × = doi