Jacheta emoji sau cum să comunicăm mai bine în trafic

0
200

Jacheta emoji, destinată bicicliștilor, le arată participanților la trafic ce intenționează să facă cel care o poartă, precum și reacția sa la felul în care este tratat de „colegii” cu care împarte drumul.

De cele mai multe ori, comunicarea dintre bicicliști și ceilalți participanți la trafic este dificilă. Faptul că cei dintâi sunt nevoiți să ia o mână de pe ghidon pentru a-și transmite intențiile le poate pune siguranța în pericol. Conform datelor Comisiei Europene, aproximativ 2000 de bicicliști mor anual pe drumurile europene.
Această jachetă, o creație unică, se bazează pe un studiu Adobe conform căruia limbajul bazat pe emoji îi ajută pe oameni să își exprime mai ușor sentimentele și să le transmită celorlalți reacțiile lor.

Cum funcționează?

Jacheta emoji are pe spate un display cu LED-uri ce poate fi acționat cu ajutorul unei telecomenzi wireless montate pe ghidonul bicicletei.

https://www.youtube.com/watch?v=g756nqX-jUU

Ce emoji va transmite?

·        Unul dintre cele trei  🙂 😐 🙁
·        Săgeți care indică direcția ⬅️ ➡️
·        Semnul de pericol ⚠️


Jacheta emoji este un prototip creat de Ford, în cadrul campaniei „Share the Road” („Împarte drumul”) și momentan nu se află la vânzare.

„Trăim – și conducem – într-o lume în care comunicarea este crucială. Dar de prea multe ori, comunicarea dintre bicicliști și șoferi se reduce la un claxon și un gest nepoliticos. Bicicliștii trebuie să ridice mâna de pe ghidon ca să poată comunica. Jacheta Emoji folosește un limbaj universal, prin care tensiunea poate fi diminuată – și vom învăța cu toții să «Împărțim Drumul»” spune Emmanuel Lubrani, „Share the Road”, Ford Europa.

„Emoji au devenit o parte fundamentală a modului în care folosim limbajul. Folosite ca să reproducă o expresie facială, umor, sarcasm, au devenit parte integrantă a abilității noastre de a ne exprima rapid. Această jachetă, creată în parteneriat cu Ford, le permite bicicliștilor să îți exprime sentimentele și facilitează o relație emoțională cu ceilalți participanți la trafic.” Declară Neil Cohn PhD, Universitatea Tilburg, Olanda.

Foto: Ford

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 8 = patruzeci