Kia Niro EV: Preferatul europenilor

0
72
Niro EV are și încărcător trifazat de 11 kW. De la un terminal rapid, se încarcă 80% în 43 de minute.

Marca coreeană Kia a ridicat vălul de pe noua generație a crossoverului Niro. SUV-ul compact este unul dintre cele mai bine vândute modele Kia în Europa, iar versiunile sale electrificate au fost cele mai populare. Asta înseamnă că și noul Kia Niro EV cu zero emisii va fi alegerea multor clienți.

Kia își continuă progresul constant în Europa, unde vânzările au crescut cu peste 20% în 2021. Producătorul auto sud-coreean începe să culeagă beneficiile strategiei „Plan S”, lansată în 2020. Aceasta mizează pe accelerarea electrificării gamei Kia, pentru a ajunge la vânzări de peste două milioane de mașini „eco-responsabile” până în 2030. Unul dintre elementele de bază ale acestui plan ambițios este, fără îndoială, Niro. SUV-ul lansat în 2016 este unul dintre primele din Europa care a oferit de la început posibilitatea de a alege între mai multe sisteme de propulsie electrificate: hibrid simplu, încărcabil și electric. „Trucul” a dat roade și peste 500.000 de exemplare Niro au fost vândute de la lansarea modelului. Pe lângă Niro și hatchbackul Kia EV6, proaspăt ales Mașina Anului 2022, și viitorul EV9 se alătură unei game electrificate care va include 14 modele, până în 2027.
Compact, dar spațios la interior
Noul Kia Niro EV a crescut în lungime cu aproximativ 60 mm față de generația precedentă și ajunge la 4.420 mm. Centrul de design Kia și-a propus să consolideze personalitatea crossover-ului, care, până acum, nu s-a remarcat prin îndrăzneală de stil. Primul lucru care atrage atenția la acest nou SUV electric este tratamentul bicolor al stâlpului din spate, finisaj care se găsește și pe pragurile laterale cu rol de deflector de aer, pentru a îmbunătăți aerodinamica. Se remarcă poziționarea înaltă, lângă lunetă, a luminilor din spate în formă de bumerang. Cealaltă dezvoltare de stil notabilă este la panoul frontal, unde Niro are un aspect mai elevat: grila este subțire, portul de încărcare electrică tip combo CCS este chiar pe centru, dar bine camuflat, iar semnătura luminoasă ca o crosă de hochei este conturată de cele două faruri LED. În habitaclu, finisarea acestei versiuni este la nivel premium.

Niro EV oferă două ecrane digitale de format mare și un unic panou de control al sunetului și aerului condiționat. Schimbătorul de viteze a fost înlocuit de un comutator rotativ, în timp ce panourile ușilor au fost reproiectate „în diagonală”, pentru plus de ergonomie. Sistemul multimedia oferă un afișaj de înaltă definiție și un număr mare de funcții legate de managementul electricității, cum ar fi nivelul de încărcare a bateriilor, planificarea rutei în funcție de terminalele de alimentare, de alertele de trafic etc. Funcții care pot fi accesate și pe smartphone, prin aplicația Kia Connect. Generația anterioară Niro era, deja, destul de spațioasă, dar noul Niro EV vine cu un spațiu pentru picioare extins la locurile din spate de-a dreptul excelent. Portbagajul are 475 litri, la care se adaugă un spațiu de depozitare suplimentar, de 20 litri, sub capota față.

Niro EV are și încărcător trifazat de 11 kW. De la un terminal rapid, se încarcă 80% în 43 de minute.

Un singur motor, o unică baterie
Noul Kia Niro EV are motor electric de 150 kW (204 CP), alimentat de o baterie de 64 kWh. Aceasta este singura configurație posibilă pentru noul model, spre deosebire de precedentul. Autonomia sa este de 463 km, viteza maximă de 167 km/h și sprintează 0-100 km/h în 7,8 s. Niro este echipat cu un încărcător de curent alternativ de 7,4 kW, ce îl alimentează complet în 9 ore  și jumătate pe un wallbox de aceeași putere. Poate fi încărcat și de la o priză obișnuită, dar procesul durează… 29 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× 8 = patruzeci opt