Land Rover Defender alimentat de mecanica unui Tesla Model S

0
84

Vă doriți o mașină electrică, dar sunteți și un mare fan al legendarului model Land Rover Defender? De-acum, aveți o soluție. De fapt, v-o oferă firma de tuning ECD Automotive Design din Florida, SUA, specializată în prepararea mașinilor de teren Land Rover.

Proiectul e simplu, ca idee: se ia platforma tehnică a modelului electric Tesla Model S și se montează pe ea caroseria unui Land Rover Defender clasic. Doar că, în practică, lucrurile sunt mai complicate, iar ECD, deși renumită pentru Land Rover-urile de performanță pe care le produce de mulți ani, nu este familiarizată cu trenurile de rulare electrice. Pentru a-și atinge obiectivul de a realiza un Defender cu zero emisii poluante, firma americană a apelat la Electric Classic Cars, o companie engleză specializată în conversia de mașini clasice în autoturisme electrice. Aceasta are în portofoliu zeci de conversii duse la bun sfârșit ale unor automobile britanice din anii ’50-‘80 ai secolului trecut în mașini cu propulsie electrică.

Pentru Land Rover Defender, ECD Automotive Design a folosit platforma modelului electric Tesla Model S, cu cele două motoare electrice ale sale, pentru tracțiune integrală, kit-ul de acumulatori cu capacitate totală de 100 kWh și toată electronica. Fișa tehnică a noului 4×4 electric de peste 400 CP arată că acesta are nevoie de cinci secunde pentru sprintul 0-100 km/h și autonomie de circa 350 km, conform tunerului american. Încărcarea acumulatorilor durează cinci ore, de la o sursa de curent trifazic.

Prețurile pentru acest Land Rover Defender electric nu sunt cunoscute, încă. ECD Automotive Design își invită potențialii clienți să se aboneze la newsletter-ul lor, pentru a putea fi informați la zi.

Foto: Land Rover

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


6 − = patru