Lexus luminat – LIT IS

0
68

lexus luminos (4)De curând, toate orașele s-au îmbrăcat de sărbătoare și s-au aprins milioane de beculețe colorate care vor înveseli luna decembrie. Să nu credeți că în lumea auto lucrurile stau altfel. Vă prezentăm un Lexus luminat: Lexus LIT IS.

lexus luminos (3)Este vorba, de fapt, despre un Lexus IS Sedan care, printr-o colaborare cu VEVO (site ce găzduiește și promovează videoclipuri muzicale), a fost acoperit cu aproape 42.000 de LED-uri. Aceste au fost aplicate manual și au necesitat 1.610 metri de fire electrice. Când toate LED-urile sunt aprinse, mașina produce 175.000 de lumeni (unitate de măsură a fluxului luminos). Prin comparație, un bec cu incandescență de 75 W atinge un flux de 1.000 de lumeni.
lexus luminos (6)Caroseria acoperită de LED-uri se comportă precum un ecran ce reacționează la anumite gesturi, sau care pulsează în diverse culori în ritmul unei melodii.
Puteți vedea cum se comportă această „caroserie luminoasă” în videoclipul artistei britanice Dua Lipa, „Be the One”. Alături de Lexus IS LIT joacă și actorul Ansel Elgort, cunoscut din filmele „Divergent” și „Sub aceeași stea”.

„Acest proiect unic, rezultat al colaborării dintre divizia de lux a Toyota și VEVO, demonstrează că Lexus este într-adevăr o operă de artă ce combină tehnologia și designul prin intermediul unui videoclip muzical” declară producătorul.

Foto: Lexus

Articolul precedentMașina Anului 2017 în România
Articolul următorProtecție pentru pasageri
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− patru = 2