Lincoln Continental: Un american nobil

0
29

Lincoln Continental, o marcă aflată în portofoliul companiei Ford lansează o ediție limitată aniversară care marchează 80 de ani de la apariția liniei Continental în rândul modelelor sale.

Practic au pornit de la modelul Lincoln Continental, produs în prezent, căruia i-au dat câteva tușe care să ridice nivelul premium al acestui automobil. Intervenția a presupus mărirea ampatamentului pentru asigurarea unui spațiu mai generos pentru locurile din spate și dispunerea unor uși cu deschidere opusă care să contribuie la un acces mai facil al pasagerilor. Este o soluție elegantă care amintește de un model Continental produs în jurul anilor 60’.

Alegerea este un pic umbrită de păstrarea stâlpului intermediar „B”. Eliminarea acestuia ar fi venit în deplin acord cu soluția aleasă pentru acest model prin asigurarea unei „ferestre” generoase din punct de vedere vizual după deschiderea celor două portiere.

Marcarea celor 80 de ani se face prin producerea acestei serii speciale într-un număr de 80 de unităti.

Cel mai probabil costurile pentru rigidizarea suplimentară a caroseriei au făcut ca stâlpul central să rămână pe poziție. Privind lateralul vehiculului se remarcă un detaliu elegant reprezentat de mânerele portierelor care datorită solutiei alese pentru deschiderea ușilor au putut să fie dispuse adiacent în zona centrală, încorporate în banda cromată aflată la baza suprafeței vitrate.

Interiorul beneficiază de o atenție deosebită, iar importanța celor două locuri din spate este subliniată de consola centrală dispusă între acestea. Sub capotă se găsește un propulsor V6 de 3 litri care furnizează 400 CP. Acesta este cuplat la o trasmisie automată cu 6 trepte, iar tracțiunea este pe toate roțile.

Primul model Continental apărut în 1939.
Articolul precedentTEST: Renault Megane RS – Tonic pentru orice şofer
Articolul următorJose Mourinho și mașinile lui
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


4 × = douazeci