Mașina preferată pe timp de criză

0
47

Masina preferataȘi anul acesta mașina preferată a românilor pe timp de criză a rămas Dacia. Auto Test Magazin a aflat că în ultima lună din anul trecut s-au vândut peste 2000 de unități, fiind urmată de Volkswagen, cu peste 800 vehicule și de Renault cu peste 700 de unități. Mult mai puține ca în anii trecuți. Însă chiar și așa au reușit să-și mențină nivelul vânzărilor raportat la o piață pe care aproape că o credeam cu toții moartă.

Conform unei analize Auto Test Magazin, Dacia rămâne mașina preferată a românilor..Dacia a condus anul trecut în topul înmatriculărilor, cu 23.585 de unități, în scădere cu 23,33% față de 2010, urmată de Volkswagen, cu 8.734 unități, în creștere cu 11,87% dar și de Skoda, cu 7.568 unități, în scădere cu 5,75%.

Brandul care a atins un număr mare de înregistrări anul trecut, iar anul acesta se pare că merge tot pe plus, este Hyundai. O marcă accesibilă care a reușit prin modelele i30, i40 și Elantra să câștige din clientela de la Volkswagen și Toyota. Aceste modele sunt proiectate în Germania și produse pentru piața din Europa, însă cât mai contează asta? Pe șoferii români îi mulțumești cu un preț accesibil, consum bun și dotări cât mai multe. Iar Hyundai a știut să se orienteze rapid pe o piață care abundă de asemenea cereri.

Întâmplător sau nu chiar și mărci exclusiviste și-au găsit clienți anul trecut, luxul rămânând astfel și pe timp de criză o investiție sigură.

Se știe deja că cei mai mulți dintre șoferii români care cumpără o mașina aleg o versiune echipată cu opționale care îmbunătățesc confortul sau aspectul. Nu așa procedează, însă, și cumpărătorii din vestul Europei aceștia preferând dotări ce țin de siguranță.

Românii nu au depășit încă faza în care optează numai pentru echipamente precum climatizare, asistența la parcare, faruri cu xenon, scaune încălzite, cotiere și sisteme audio sofisticate. Deja, în 2012, ar trebui să se orienteze mai mult către suplimentarea elementelor de securitate rutieră, precum creșterea numărului de airbag-uri și sistemele de asistare a șoferului. Dar la noi mașina trebuie să arate bine și să fie ieftină! Perfect de acord. Însă nu trebuie să uităm că detaliile, de obicei, fac diferența.
„Vedete” pe timp de criză sunt și mașinile second-hand. În clasament cele mai căutate sunt brandurile germane, Volkswagen, Opel și BMW, favorite pentru fiabilitate fiind cele asiatice precum: Toyota, Kia, Nissan și Honda.

Registrul Auto Român a înregistrat anul trecut un total de 81.709 autoturisme second-hand, iar noi 94.488 iar din ianuarie și până la jumătatea lunii aprilie 38.010 autoturisme second-hand și 16.341 autoturisme noi.

Auto Test Magazin a ajuns la conncluzia că piața auto din România nu este încă stabilă. Dacă mașinile noi au rămas în atenția românilor sau dacă cele second-hand satisfac cerințele de piață se va vedea mai clar la sfârșitul anului. Până acum cele mai populare mărci sunt Dacia, Ford, Volkswagen, Skoda și Renault. Iar mai nou, Hyundai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × = doisprezece