Mașinile electrice, noua provocare pentru Porsche

0
70

masinile electrice (1)

Mașinile electrice cuceresc tot mai mulți producători. Porsche este ultimul intrat în această cursă. „Va fi un nou capitol în istoria automobilului sport” este mesajul care anunță că Porsche vrea să devină un jucător important și pe piața mașinilor electrice.

masinile electrice (4)În laboratoarele din Stuttgart se pregătește Porsche Mission E, iar dacă cifrele sunt reale o să vorbim curând despre un concurent redutabil pentru Tesla, dar și de o adevărată revoluție în lumea mașinilor electrice. Producția este programată să înceapă peste patru ani. Până atunci vor fi angajate 1400 de persoane, iar investițiile vor trece de un miliard de euro. Porsche Mission E a fost deja prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, în septembrie 2015, dar nu s-au dat prea multe detalii. La vremea respectivă s-a speculat foarte mult pe tema declarației lui Uwe Hueck, unul dintre oamenii importanți de la Porsche. Acesta a spus: „Dacă nu faci parte și nu ești conectat la schimbările digitale, vei pierde”.

masinile electrice (6)Porsche Mission E va fi un model echipat cu cele mai noi tehnologii. Mașina va fi alimentată de baterii litiu-ion și va avea două motoare care vor ajunge la 600 de cai putere. Încărcată complet, mașina oferă o autonomie de cinci sute de kilometri. Dacă vi se pare puțin, notați că mașina poate fi încărcată la 80% din capacitate în doar 15 minute, iar alimentarea va fi posibilă și la priza de acasă. Viteza maximă este de 241 km/h, iar prima sută va fi atinsă în doar 3,5 secunde. Aici mai au de lucrat inginerii germani pentru că Tesla este mult mai rapidă având nevoie de 2,8 secunde pentru a ajunge la 100 km/h.

masinile electrice (5)Mașina nu este echipată cu oglinzi exterioare pentru că șoferul va avea la dispoziție mai multe camere video. Noul model Porsche va fi controlat dintr-o privire: o cameră va detecta încotro se uită șoferul și ce instrument de bord dorește să acceseze. O simplă apăsare pe unul dintre butoanele de la volan va confirma selecția.

masinile electrice (7)Porsche are planuri mari cu acest model și își dorește să livreze 20.000 de unități în fiecare an.

Articolul precedentProtecție pentru pasageri
Articolul următorFord Focus ST: Hot-hatch pe bune!
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru × = 4