MINI Cooper electric, lansat oficial în România în plină pandemie de COVID-19

0
29

MINI Cooper electric a fost lansat oficial în România. Automobilul este primul model electric produs în serie de celebra marcă britanică. Clienții de la noi din țară au făcut deja o mulți de comenzi.

MINI Cooper electric și-a făcut apariția oficială în România. Deși pare un moment dificil, BMW Group nu a renunțat la planurile sale, iar mașina este acum disponibilă și clienților de la noi. Este primul model electric produs în serie de marca britanică. Pre-rezervările pentru MINI Cooper S au început încă de anul trecut, iar comenzile ferme din anul 2020 au întrecut multe dintre cele mai optimiste previziuni. „Motorul” acestei acțiuni este programul „Rabla Plus”.

Reprezentanții BMW au anunțat că fost făcute o mulțime de comenzi și au fost plătite deja avansuri care acoperă 20% din targetul pe acest an, în România. Toate mașinile sunt cumpărate cu ajutorul programului „Rabla Plus”, care oferă o subvenție de 45.000 de lei.

MINI Cooper SE are o autonomie de maximum 270 de kilometri. Mașina este alimentată de o baterie litiu-ion cu o capacitate de 32,6 kWh. Aceasta este amplasată în podeaua mașinii, în tunelul median și sub bancheta spate. În acest fel nu există nicio limitare în ceea ce privește volumul portbagajului în comparație cu modelul MINI Hatch.

Prețul de pornire pentru MINI Cooper SE este de 33.201 euro, comparabil, la un nivel de echipare similar, cu prețul MINI Cooper S cu motor pe benzină și putere și performanțe similare. Dacă luăm în calcul și cei 45.000 de lei subvenție acordată prin Rabla Plus, prețul este comparabil cu MINI Cooper.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci + = 14