Natura României, mai protejată

0
296

Ecologiștii români se pot bucura: modelul hibrid Opel Ampera este disponibil acum și în țara noastră. În ceea ce privește termenul „hibrid”, acesta nu trebuie înțeles ca la alte modele de gen (Toyota Prius, de exemplu): Ampera are sistem de propulsie exclusiv electric, motorul pe benzină de 1,4 litri și 86 CP având rol strict de generator de curent.

Motorul electric al lui Ampera furnizează o putere de 111 kW (150 CP) și un cuplu maxim de 370 Nm. În funcție de condițiile de drum și de stilul de conducere, mașina are o autonomie de până la 80 km cu energia furnizată de bateria litiu-ion de 16 kWh. După ce aceasta s-a golit, intră în funcțiune propulsorul termic, ce furnizează energie electrică pentru extinderea autonomiei la peste 500 km. Bateria se poate încărca și de la o priză de curent electric obișnuită. În ceea ce privește performanțele dinamice, Opel Ampera are nevoie de aproximativ nouă secunde pentru repriza 0-100 km/h și poate atinge viteza maximă de 161 km/h (100 mile/h).

Ampera a câștigat peste 50 de premii naționale și internaționale, inclusiv „Mașina Anului 2012 – Car Of The Year 2012” și premiul „Mașina Verde a Anului 2011″. A primit, de asemenea, certificări pentru siguranță, cum ar fi maximul de 5 stele obținut la testele Euro NCAP.

În România, Opel Ampera costă 44.700 euro, cu TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 + = paisprezece