Noul Suzuki Across, clonă de Toyota

0
48

În 2017, Toyota și Suzuki au început o nouă colaborare. Printre proiectele planificate, două noi Suzuki pentru Europa, bazate pe modele Toyota. Recent, a fost prezentat primul asemenea model Suzuki, Across, care nu este nimic altceva decât un SUV Toyota RAV 4 cu altă emblemă.

Doar fața este specifică, dar designerii de la Suzuki s-au adaptat astfel încât capota motorului și aripile să nu fie modificate. Farurile sunt ceva mai înguste, cu o formă aproximativ triunghiulară, grila radiatorului este mult mai mare decât la RAV 4, astfel că și scutul și bara de protecție au fost reconfigurate. În rest, caroseria este aceeași la cele două modele, nota dominantă fiind dată de liniile unghiulare. Toate celelalte sunt comune, chiar și jantele. Cât privește interiorul, aici nu s-a intervenit deloc, doar a fost chemat tipul cu șurubelnița, care a scos emblema Toyota de pe volan, după care, cu o lovitură de pumn măiastră, a montat-o în loc pe cea a lui Suzuki și gata!


Surpriza plăcută este faptul că Suzuki Across preia sistemul de propulsie hibrid reîncărcabil de la Toyota RAV 4. Acesta este format dintr-un propulsor pe benzină în patru cilindri, de 2,5 litri, și două motoare electrice, unul în față și celălalt în spate, acesta din urmă propulsând roțile posterioare, ceea ce oferă tracțiunea integrală. Pe modelul Toyota, sistemul hibrid dezvoltă 306 CP utili, ceea ce, în mod logic, ne face să credem că și Across va avea aceeași putere. Urmează să aflăm, pentru că Suzuki nu a comunicat, până acum, datele specifice pentru acest nou SUV de clasă medie. Ce știm sigur este că Suzuki Across poate funcționa exclusiv electric pe o distanță bună (mai mult de 60 km), datorită unor baterii litiu-ion cu capacitatea totală de 18,1 kWh.


Vânzările noului Across în Europa vor începe în toamna ce vine. Este posibil ca noul Suzuki să aibă un preț ceva mai accesibil decât Toyota RAV 4 Plug-in Hybrid, pentru că acest model nu este tocmai ieftin, pentru clasa sa: peste 36.000 de euro, în România.

Foto: Suzuki

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 − trei =