Nu vrei să îți pierzi timpul și banii? Accesează numai informațiile oficiale!

0
37

Cauți o stație ITP, un service autorizat pentru reparații la instalația GPL sau ai nelămuriri legate de legislație, iar prietenii nu au reușit să te lămurească?

Îți propunem să accesezi informații oficiale, pentru a nu pierde timp și bani. Știai, de exemplu, că nu toate service-urile sunt autorizate pentru a face intervenție la structura de rezistență a caroseriei? Crezi că foliile omologate pentru geamuri pot fi montate în orice atelier, din moment ce sunt deja omologate? Dacă nu ești sigur de răspuns, dar ai auzit că ar merge și așa, noi venim în sprijinul tău cu o listă cu link-uri utile, unde poți găsi răspunsurile pe care le cauți despre reglementările naționale/internaționale în vigoare, dar și multe informații necesare din domeniul auto. Lista va fi actualizată constant.

Legislație

Legislația națională din domeniul de activitate al RAR

Versiunile oficiale în limba română ale Regulamentelor/Directivelor/Deciziilor Uniunii Europene

Versiunile oficiale în limbile engleză și franceză ale Regulamentelor Comisiei Economice pentru Europa a Organizației Națiunilor Unite (Regulamente CEE-ONU)

Traduceri în limba română ale unor Regulamente CEE-ONU care au fost publicate în Jurnalul Oficial al UE

Ateliere autorizate RAR

Consultați aceste liste înainte de efectuarea diverselor activități asupra autovehiculului, pentru a alege atelierul potrivit, autorizat pentru activitatea pe care o solicitați.

Lista Atelierelor care prestează servicii de reparaţii şi/sau reglare pentru vehicule rutiere (unităţi service auto)

Lista Atelierelor autorizate pentru schimbări de caroserie şi şasiu

Lista Atelierelor care execută montarea, reviziile tehnice şi repararea instalaţiilor de alimentare a motoarelor cu GPL/GNC

Lista operatorilor economici care dezmembrează vehicule rutiere scoase din uz

Lista operatorilor economici autorizaţi să presteze activităţi de modificări constructive şi aplicare folie

Lista operatorilor economici care desfășoară activități de instalare, reparare și/sau inspecție tahografe și/sau limitatoare de viteză

Lista Staţiilor de Inspecţie Tehnică Periodică a vehiculelor rutiere (SITP)

Întrebări frecvente

Click AICI

Comunicate de presă RAR

Click AICI

Safe Market by RAR

http://www.autotestmagazin.ro/ce-completezi-in-declaratia-pe-propria-raspundere-cand-mergi-la-itp/

http://www.autotestmagazin.ro/extinderea-valabilitatii-certificatelor-de-atestare-ale-inspectorilor-itp-si-ale-conducatorilor-de-ateliere-auto/

Articolul precedentVolkswagen Group pierde 81% din profit. Din nou.
Articolul următorBertha Benz: O călătorie istorică
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


8 − patru =