O echipă de roboți umanoizi, integrată de o fabrică auto

0
147
Sursa FOTO: China Xinhua News
Sursa FOTO: China Xinhua News

O fabrică din China a anunțat că a integrat în procesul de producție o întreagă echipă de roboți umanoizi. În timp ce europenii se află încă în diferite etape de teste în acest domeniu, în uzina producătorului Geely din Ningbo există roboți care lucrează sincronizat și care și învață unul de la celălalt.

Roboții umanoizi au fost integrați în procesul de producție de la fabrica inteligentă 5G Zeekr a producătorului Geely din Ningbo, provincia Zhejiang

Robotul „minune” se numește Walker S1 și a fost dezvoltat de compania UBTECH din Shenzhen, conform detaliilor de pe site-ul oficial al producătorului. Modelul este responsabil pentru o varietate de sarcini, inclusiv sortarea materialelor și asamblarea componentelor fragile. Agenția chineză de stat notează că este prima situație în care un număr atât de mare de roboți umanoizi colaborează într-un mediu industrial real. Ei utilizează un sistem avansat numit „brain network” pentru a funcționa sincronizat ca o echipă coordonată.

Roboții sunt capabili să urmărească componente, să cartografieze spațiile de lucru și să manipuleze materiale delicate. Prin colectarea și analizarea datelor în timp real, aceștia își îmbunătățesc continuu performanțele. Procesul de învățare automată a generat deja „sute de milioane” de puncte de date industriale, contribuind la optimizarea proceselor de producție.

Roboții, lăudați de locul de muncă

Unul dintre oficialii companiei UBTECH, vicepreședintele Jiao Jichao, a explicat cum funcționează acest roboți și cum reușesc să lucreze în echipă.

„Super-creierul utilizează inteligența artificială, cum ar fi DeepSeek, pentru a analiza datele și pentru a aloca sarcini, asemenea unui manager care coordonează procesele de lucru, în timp ce mini-creierele fiecărui robot le permit să perceapă împrejurimile, să ajusteze forța de prindere pentru componentele fragile și să împărtășească actualizări în timp real cu colegii de echipă”, a declarat Jiao Jichao.

UBTECH își extinde colaborările în domeniul industrial, lucrând cu producători auto precum BYD și BAIC, dar și cu companii de logistică precum SF Express. Scopul acestei inițiative este de a extinde utilizarea roboților Walker S în diverse industrii.

 „Intenționăm să încheiem parteneriate cu mai multe fabrici, să promovăm implementarea instruirii colaborative cu mai mulți roboți într-un mod cuprinzător și să extindem utilizarea roboților umanoizi în mediile industriale”, a mai spus Jiao.

Această implementare a roboților umanoizi în sectorul auto reprezintă un progres important în automatizare și în interacțiunea om-mașină în procesele de producție. Rămâne de văzut impactul pe termen lung al acestei tehnologii asupra industriei și forței de muncă.

Vă recomandăm şi:

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

four × four =