SpOTTO, câinele-robot care ajută la producția din fabrica BMW. FOTO & VIDEO

0
104

Pare un patruped, blând și prietenos, unii l-au comparat cu un gândac uriaș și are un mișcările unui dansator, gata să exerseze cele mai grele poziții, care ar pune la grea încercare articulațiile unui om. SpOTTO este noul partener al angajaților de la BMW Group din Hams Hall (Marea Britanie). Rolul lui este foarte precis și important.

SpOTTO este un robot care ajută la întreținerea echipamentelor de la uzina BMW Group din Hams Hall

La prima vedere pare o jucărie doar că misiunea lui este foarte complexă. SpOTTO patrulează în întreaga uzină și oferă un sprijin esențial pentru întreținerea echipamentelor și pentru asigurarea unei producții fără cusur. El este echipat cu o gamă impresionantă de senzori vizuali, termici și acustic și se ocupă de mai multe sarcini critice.

În primul rând el adună date esențiale pentru a crea o reprezentare digitală cuprinzătoare a uzinei, dar și pentru a supraveghea și menține performanța echipamentelor de producție. Iar reprezentarea digitală furnizată de SpOTTO se remarcă prin complexitate.

  • Citește și: BMW M4 CS: 55O CP, tracțiune integrală, suspensie adaptivă. GALERIE FOTO

La primul nivel, se creează reprezentări 3D detaliate ale întregii facilități, iar la al doilea adaugă un strat dens de date referitoare la infrastructura și sistemele IT ale uzinei, oferind o panoramă completă a operațiunilor. Datele colectate sunt procesate și prezentate în moduri inteligibile și accesibile, permițând experților de la uzina din Hams Hall să ia decizii informate și să optimizeze procesele de producție.

Care sunt principalele joburi pe care le face SpOTTO

Printre aplicațiile practice se numără asigurarea calității produselor și planificarea eficientă a producției, cu beneficii semnificative pentru întreaga operațiune.

„Mulțumită reprezentării digitale a fabricii avem o cantitate enormă de date și evaluări precise, precum și o imagine în timp real a proceselor de producție.

Echipa de proiect de la uzina din Hams Hall a creat scenarii de utilizare unice pentru prietenul nostru patruped și l-a integrat perfect în procesele noastre”, a declarat directorul uzinei BMW Group din Hams Hall, Dirk Dreher.

SpOTTO are abilități avansate și poate monitoriza constant temperatura echipamentelor fiind capabil să detecteze imediat orice anomalii care ar putea indica probleme tehnice în devenire.

El se ocupă și de detectarea scurgerilor în liniile de aer comprimat utilizate în producție. Prin identificarea și remedierea rapidă a acestor scurgeri, contribuie la reducerea consumului de energie și la eficientizarea operațiunilor.

Sursa FOTO & VIDEO: bmwgroup.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − 5 =