O zi de weekend… cât o vacanţă!

0
55

vacanță (4)Cu motocicleta nu trebuie să pleci departe ca să te simţi ca în vacanţă. Odată urcat în şa, până şi bulevardele Bucureştiului sunt destinaţii perfecte de călătorie.

Chiar şi atunci când este aglomerat… pentru că atunci totul ţine de măiestria de a reuşi să găseşti cele mai bune soluţii de ocolire – un fel de probă cu obstacole. Ceea ce este într-adevăr o problemă (şi nu ţine neapărat de Bucureşti, ci în general de şoferii din România) este faptul că cei mai mulţi nu sunt obişnuiţi cu motociclete în trafic şi nu ştiu cum să se comporte în preajma lor. Pentru cei mai mulţi motocicleta este un soi de bicicletă care trebuie îngrămădită la marginea benzii. Ce să mai vorbim despre şoferii care nici măcar nu te observă în trafic şi îţi taie calea cu graţie? Dar asta este o altă poveste care ar putea fi corectată printr-un pic de educaţie rutieră sau prin… educaţie, în general. Cu un Harley Davidson zgomotos este mai uşor să fii „observat” în trafic. Acolo unde nu este educaţie rutieră, sunt măcar nişte urechi care captează sunetul puternic al motorului…
vacanță (2)Revenind la lucrurile bune, călătoriile urbane cu motocicleta au şi alte avantaje pe lângă cele care ţin de plăcerea mersului pe două roţi. Găseşti uşor locuri de parcare şi ajungi repede la destinaţie. La capitolul dezavantaje trecem echipatul şi dezechipatul, care, mai ales în zilele caniculare, dau mari bătăi de cap.
Harley Davidson Rocker C este o motocicletă elegantă, cu linii superbe, o regină a drumurilor şi se potriveşte perfect cu peisajul urban al cafenelelor rafinate. Exact asta am făcut şi noi. Ne-am început weekendul la o cafenea pe malul lacului Herăstrău.
vacanță (3)Dar când este soare, potrivit de cald şi ai echipamentul şi motocicleta lângă tine, într-o sâmbătă dimineaţa, îţi mai vine să te întorci acasă? Am pornit aşadar la drum, cu destinaţia Cetatea Rupea – Sighişoara. Exceptând chinul traficului pe DN1, cu veşnicele coloane kilometrice, unde le-am mulţumit cu toată fiinţa inventatorilor motocicletei (ne-am promis că nu vom trece niciodată pe acolo cu maşina!), drumul a fost frumos. De la Braşov am urmat DN13 pe traseul Feldioara – Rupea – Cetatea Rupea.
Cetatea se impune în peisaj de la distanţă, este renovată de curând, iar drumul de acces este impecabil. Intrarea costă 10 lei de persoană şi tare ar fi bine dacă cei care o administrează s-ar gândi şi la amenajarea unor restaurante sau măcar la un chioşc de la care să poţi cumpăra apă.
vacanță (1)Peisajele îţi taie respiraţia. E ca şi cum ai ţine în palmă kilometri de verde şi de frumos, o linişte perfectă şi un miros de început de lume. Încărcaţi de energia bună a locului am plecat mai departe. Peste 53 de kilometri de drum bun şi peisaje superbe am ajuns în unul dintre oraşele noastre preferate – Sighişoara. Am parcat motocicleta aproape de intrarea în cetate şi am pornit pe jos prin labirintul de străduţe şi cotloane medievale.
Drumul spre casă a fost ca un vis. Când ai casca pe cap eşti tu cu gândurile tale – un amestec de tablouri vii se tot joacă în faţa ta. Un traseu de o zi este, câteodată, cât o vacanţă!

Mădălina Pușcalău

Articolul precedentParcare simpla, fara batai de cap
Articolul următorCumpărarea unui autovehicul second hand este o loterie?
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sapte + = 15