Opel Ampera-e, noul papamobil

0
53

Opel Ampera-e a ajuns în garajul de la Vatican și va fi noul papamobil. Nu va fi singura mașină cu care se va deplasa Papa Francisc, dar cu siguranță va fi primul automobil electric folosit de Suveranul Pontif.

Opel Ampera-e (6)Papa a primit acest cadou de la directorul Opel, Thomas Neumann. Opel Ampera-e este un hatchbach electric destinat călătoriilor prin oraș. Este dotat cu un propulsor de care poate produce 203 CP și poate ajunge în doar șapte secunde la 100 km/h, iar autonomia este de 520 de kilometri. De-a lungul vremurilor, Papii au folosit o mulțime de mașini. Au avut și automobile simple, dar și câteva de lux. Se știe că Papa Francisc nu este foarte încântat de mașinile scumpe, mai ales cele care sunt dotate cu carcase din sticlă, și preferă automobilele ceva mai simple.

Opel Ampera-e (2)De altfel, în timpul vizitei în Armenia, la Erevan, Papa s-a deplasat cu un Logan la întâlnirile oficiale. Cadoul primit de la Opel l-a încântat foarte mult pe Papa Francisc și a spus că este un nou pas spre obiectivul propus: Vatican, primul stat din lume-liber de emisii de CO2.

Opel Ampera-e (3)
Papa coboară din Logan
Opel Ampera-e (7)
Papa Francisc în Fiat

Opel Ampera-e (5)

Articolul precedentFlorin Urse: Colorit în alb și negru
Articolul următorTEST: Mazda 3 – Stilată și agresivă
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


cinci + 9 =