Opel Crossland X: Factorul X

0
67

Opel Crossland XDeși titlul seamănă cu cel al emisiunii televizate, în cazul de față X este elementul care confirmă apariția unei noi tendințe în lumea auto. Și, surpriză, nu este vorba de cunoscutul constructor bavarez.

Opel Crossland X Opel Crossland XÎn fapt are legătură cu landul Hessa, în Rüsselsheim, unde își are cartierul general constructorul Opel, iar Crossland este al doilea model din seria X, primul fiind Mokka, fratele cu care împarte același segment B.
Opel Crossland X este primul din cele șapte noi modele pe care constructorul german le va lansa anul acesta dintre care fratele mai voluminos, Grandland X, va apărea spre sfârșitul anului. Cu alte cuvinte, se poate spune că anul acesta nemții au pornit ofensiva crossoverelor. Adică o combinație între MPV și SUV care va înlocui modelul Meriva.
Opel Crossland X Opel-Crossland-X-300532De fapt, vorbim despre decizia oficialilor germani care vizează femeile, un segment foarte dinamic de cumpărători. Tina Mueller, șeful de marketing de la Opel, spunea despre Crossland X că „femeile îl iubesc pentru că ne place poziția înaltă când ne așezăm în scaun și serviciul de concierge de 24 de ore pe zi OnStar, care ne permite să facem rezervări la un hotel atunci când suntem la volan”.
Opel-Crossland-X-304872 Opel-Crossland-X-304871Iar rezultatul, conform așteptărilor, trebuie să aibă un exterior „vioi” și compact, să fie foarte spațios și versatil, cu un interior „trendy” în două culori și un aspect „cool” de SUV, dar care se încadrează perfect în activitățile zilnice. Practic sunt întrunite calitățile unui crossover urban versatil (Crossover Utility Vehicle).
The Opel Crossland X Opel-Crossland-X-304866 (1) Opel Crossland XComparativ cu modelul Opel Mokka X, care vine opțional cu tracțiune integrală, noul CUV este proiectat pentru zonele urbane, cu un gabarit care se potrivește perfect pentru cumpărăturile de la ferma ecologică, magazin sau pentru o vacanță într-un loc exotic. Cu o lungime de 4210 mm, Crossland X este cu 160 mm mai scurt decât un Astra și, în același timp, cu 100 mm mai înalt. Și într-adevăr, ocupanții cabinei se pot bucura de o poziție de ședere înălțată cu o arie vizuală de invidiat, mai ales dacă se optează pentru acoperișul panoramic din sticlă. În plus, pasagerii din spate pot să-și ajusteze bancheta, aceasta având o cursă de 150 mm, și pot obține astfel spațiu pentru picioare sau pot mări capacitatea portbagajului cu un volum standard de 410 litri. Iar acest lucru îi permite lui Crossland X să obțină puncte consistente la capitolul versatilitate.
Opel-Crossland-X-304899Panoul de bord și consola centrală sunt orientate către conducătorul auto, iar finisajele cromate, subtile, din jurul orificiilor de ventilație îi dau o imagine premium. Piesa de bază este ecranul color tactil, de opt inci, de unde se pot descărca cele mai noi aplicații Android Auto și Apple CarPlay compatibile cu sistemele de infotisment Radio IntelliLink și Navi 5.0 R 4.0 IntelliLink. Mai mult, scăpați de „mățăria” de fire pentru smartphone-urile compatibile deoarece acestea sunt încărcate prin inducție. Wi-Fi Hotspot este furnizat opțional de aplicația Opel OnStar, care devine asistentul personal pentru conectivitate și service.

Text: Radu BUHĂNIŢĂ / Foto: OPEL

Articolul precedentTEST: BMW i3 – Electric Blue
Articolul următorGeneva 2017: Spices and Odds
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − = 2