Peugeot 308 desemnat Women’s World Car of the Year 2022

0
91

De Ziua Internațională a Femeii, Peugeot 308 a fost desemnată Women’s World Car of the Year 2022 de un juriu format din 56 de jurnaliste din 40 de țări. Este singurul juriu din industria auto format exclusiv din femei de pe cinci continente.

Se știe deja că în ultima zi a lunii februarie KIA EV6 a fost desemnată „Mașina Anului 2022 în Europa” la premiile Car of the Year, însă câți știu că există și o variantă a cunoscutului concurs unde juriul este format exclusiv din jurnaliste auto din toată lumea?

Peugeot 308 este câștigătoarea celei de-a douăsprezecea ediție a Women’s World Car of the Year (WWCY) și a fost desemnată dintre câștigătoarele celor șase categorii de anul acesta:

  • Peugeot 308 (cea mai bună mașină urbană)
  • Kia Sportage (cel mai bun SUV de familie)
  • BMW iX (cel mai bun SUV mare)
  • Ford Mach-E (cea mai bună mașină de familie)
  • Audi e-Tron GT (cea mai bună mașină de performanță)
  • Jeep Wrangler 4xe (Cel mai bun 4×4)

Aceste modele sunt cele mai reprezentative în segmentele lor jurizarea făcându-se ținându-se cont de siguranță, plăcerea conducerii, confort, tehnologie, design, eficiență, impactul asupra mediului și raportul calitate-preț. Jurnalistele au avut o misiune complexă pentru că în primul tur de scrutin au fost șaizeci și cinci de „candidate” s-au aflat în cursa pentru decernarea premiului anual, toate modelele fiind lansate între 1 ianuarie și 31 decembrie 2021.

În runda a doua, cele șase finaliste au constituit baza pentru selecția celei mai bune mașini din lume în 2022.

„Votarea din acest an a fost mai strânsă ca niciodată”, spune Marta Garcia, președinte executiv al WWCOTY. „Jurații și-au făcut datoria deoarece fiecare dintre finaliști a reprezentat ceea ce este mai bun din segmentul lor.”

Iar în final balanța victoriei s-a înclinat în favoarea modelului Peugeot 308, fiecare jurat având propria opinie despre alegerea făcută.

„Peugeot 308 este un automobil care oferă cam tot ce ți-ai putea dori la o mașină. Se conduce foarte bine și este greu de crezut că sub capota majorității versiunilor există doar un motor de 1,2 litri”, Sandy Myhre, Noua Zeelandă.

„Este o mașină în care șoferul se simte foarte confortabil. Oferă o atmosferă foarte plăcută în interior”, Mélina Priam, Franța.

„Cel mai important lucru pentru mine este că are o performanță bună în gama medie, iar cutia de viteze automată este foarte fluidă”, Hoa Hguyen, Vietnam.

„308 nu se mulțumește pur și simplu cu menținerea și consolidarea succesului său, ci se angajează să se autodepășească și reușește să facă acest lucru”, Jimena Olazar, Argentina.

„Este ușor de condus chiar și pe străzile înguste ale Japoniei. Motorul său turbo este extraordinar și silențios”, Etsuko Kusuda, Japonia.

„Peugeot a reușit să seducă familiile cu o propunere bine gândită și o imagine foarte frapantă, dar și să-i cucerească pe cei care caută diferite grupuri motopropulsoare: benzină, diesel, hibrid plug-in și unul electric care va veni anul viitor”, Carla. B. Ribeiro, Portugalia.

„Nu este o mașină scumpă de vis pentru cei puțini norocoși, ci o mașină pe care majoritatea familiilor și-o pot permite”, a spus Malene Raith, Danemarca.

„Per total, 308 este o mașină fiabilă și previzibilă, fără a fi plictisitoare. Virează direct și are un cerc de bracaj foarte scurt, ceea ce este ideal pentru oraș. PEUGEOT s-a gândit la cea mai bună poziție de conducere pentru șofer”, Rowan Peperkamp, Țările de Jos.

Toate voturile au fost verificate de Grant Thornton, de la biroul lor din Auckland, Noua Zeelandă. Acest auditor a certificat rezultatele WWCOTY încă de la înființarea sa în 2009.

Women’s World Car of the Year este singurul grup de premii auto din lume format exclusiv din femei jurnaliste auto. A fost creat de jurnalista auto din Noua Zeelandă, Sandy Myhre, în 2009. În prezent, este președinte de onoare, în timp ce Marta García, prima jurnalistă spaniolă pasionată de automobile, este președinte executiv.

Foto: Peugeot

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


sase × = 30