Plan controversat în Marea Britanie. Ce îi așteaptă pe șoferi

0
570

Marea Britanie se pregătește de o schimbare radicală în ceea ce privește monitorizarea șoferilor. Oxford Mail scrie că poliția va implementa un sistem prin care va putea să monitorizeze comportamentul șoferilor în interiorul vehiculelor.

Poliția britanică va implementa camere dotate cu sisteme AI, capabile să determine comportamentul șoferilor în interiorul mașinii

Poliția britanică va implementa la nivel național camere echipate cu inteligență artificială (AI) pentru a monitoriza comportamentul șoferilor în interiorul vehiculelor. Sistemul nu-i va detecta doar șoferii care depășesc viteza regulamentară, ci și pe cei care utilizează telefoanele mobile sau nu poată centura de siguranță.

Toate aceste măsuri vor fi implementate după ce autoritățile au ajuns la concluzia că numărul accidentelor a crescut simțitor, în special din cauza conducătorilor auto care merg cu viteză sau sunt atenție la telefoanele mobile.

Camerele AI sunt deja folosite de cel puțin un sfert din forțele de poliție din Anglia, Țara Galilor și Scoția. Ele captează imagini din diferite unghiuri în timp ce vehiculele sunt în mișcare și așa se dovedește dacă șoferul vorbește la telefon.

Software-ul AI analizează aceste imagini și semnalează posibilele încălcări ale legii. Imaginile suspecte sunt criptate și trimise poliției, care decide asupra acțiunilor ulterioare.

Îngrijorări privind protecția vieții private

Pentru a aborda preocupările privind confidențialitatea, un ofițer de poliție analizează inițial imagini anonimizate, fără detalii de identificare precum numărul de înmatriculare sau marca vehiculului. Dacă se decide începerea unei urmăriri penale, imaginile sunt comparate cu datele de înmatriculare.

Șoferii prinși că folosesc telefoane mobile la volan riscă șase puncte de penalizare și amenzi între 200 și 1.000 de lire sterline, iar în cazuri grave, pot fi trimiși în fața instanței unde riscă să le fie suspendat permisul pe o perioadă îndelungată. Conform unor date oficiale, între 150.000 și 400.000 de șoferi folosesc telefoanele mobile în timp ce conduc.

Sursa FOTO: unsplash.com/photos

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 − patru =