Primul succes pentru Dacia Spring

0
60

20 Martie 2021 a fost o zi specială în istoria Dacia. A fost momentul în care s-au deschis rezervările pentru modelul Spring, cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Site-ul companiei a avut mari probleme și s-a blocat de mai multe ori, după ce s-au înregistrat peste 1.500 de comenzi în doar patru ore.

Sunt ani buni de când febra mașinilor electrice a cuprins lumea întreagă. La noi, valul a ajuns ceva mai târziu, dar, ușor-ușor, românii prind „gustul” acestor modele. Dovadă sunt cifrele oficiale care arată că înmatriculările cresc serios de la an la an. În primele 11 luni ale anului 2020, în România s-au cumpărat și înmatriculat 2.100 de unități, cu 60% mai mult decât în perioada similară din anul 2019.
Din luna septembrie a acestui an, românii vor putea înmatricula și Dacia Spring, cea mai ieftină mașină electrică din Europa. Modelul este așteptat de multe luni și se profilează un succes răsunător. În ziua în care s-au deschis precomenzile, pentru primul model electric al mărcii de la Mioveni, site-ul companiei a avut mari probleme și s-a blocat de mai multe ori. Cifrele au fost foarte mari, iar doar în primele patru ore s-au înregistrat peste 1500 de precomenzi.
„Ne bucurăm că Noua Dacia Spring v-a atras atenția și suntem încântați să vedem cât de interesați sunteți de noul model!” a transmis compania.
„Interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a condus la blocarea temporară a platformei pentru preluarea precomenzilor. La ora 14:00, la momentul deschiderii platformei, erau înregistrați peste 6.000 de utilizatori, numărul acestora fiind de aproape 24.000 de la începutul zilei” au transmis, mai târziu, printr‑un comunicat, oficialii Dacia.
Precomanda costă o sută de euro și este posibilă doar după ce clientul își configurează mașina, iar primele livrări vor începe în luna septembrie a acestui an.
Dacia, spectacol pe străzile din Europa
Și pentru ca ziua în care s-au deschis precomenzile să fie una specială, oficialii Dacia au pregătit câteva spectacole la Paris, Madrid, Milano și București. Mesajul campaniei de promovare este „Exclusiv pentru toți” și a fost gândit de Publicis Conseil și regizorul James F. Coton, pe acordurile cântecului „Mad World” în interpretarea lui Noëm. Scopul campaniei este să reflecte „poziționarea Dacia ca brand care revoluționează piața auto”. Dacia a lansat și operațiunea #SpringIsComing, alături de agenția Hopscotch, în mai multe orașe.
Prețuri și autonomie Dacia Spring
Dacia Spring va fi produsă în China, la uzina Renault-Dongfeng din Hubei. „Partea de inginerie a fost realizată de grupul Renault pe o platformă a alianței, iar producția este în China care este cea mai mare piață pentru mașini electrice, are un ecosistem complet dezvoltat și ne permite să aducem Spring în Europa cât mai repede”, spune Mihai Bordeanu, managing director Dacia Brand South Eastern Europe şi country head Romania.
Prima versiune care poate fi comandată este Comfort Plus, echipată cu sistemul Media Nav, aer condiționat manual, geamuri electrice față și spate, cablu de încărcare tip 2. Dacă doriți un cablu de încărcare pentru stații rapide trebuie să mai plătiți trei sute de euro. Versiunea costă 18.100 de euro. Cea mai ieftină Dacia Spring va putea fi cumpărată ulterior, iar prețul de pornire în România este de 16.800 de euro. Dacă este aplicată subvenția de la Rabla Plus poate fi achiziționată cu 9.050 de euro, iar la casarea unui autovehicul vechi, prin programul Rabla Clasic, prețul ajunge la 7.700 de euro

Dacia Spring este echipată cu un motor de 33 KW (45 CP) și poate ajunge la o viteză maximă de 125 km/h. Producătorul susține că autonomia este de 305 kilometri, în ciclul WLTP urban, și a calculat că mașina poate avea nevoie de o încărcare la șase zile, în cazul unei medii zilnice de 30 de kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− cinci = 4