Remarcăm că universitățile din România își adaptează continuu programele de studii la tendințele moderne, susținând permanent activitățile de pregătire ale studenților prin colaborări strânse cu organisme de profil și agenți economici.
Se poate menționa, cu certitudine, că la ora actuală în România sunt concepute, dezvoltate și validate componente, piese, subansambluri și autovehicule dintre cele mai performante, cu tehnologii moderne și la care contribuția școlilor românești de inginerie este deosebită. Creșterea gradului de pregătire al viitorilor ingineri se face încă de pe băncile facultăților.
„Într-o lume a automobilului din ce în ce mai industrializată și globalizată, mediul academic este chemat să răspundă provocărilor viitorului în care se identifică tot mai clar tendințele moderne de mobilitate, ca un răspuns la necesitatea utilizării eficiente a resurselor regenerabile de energie. Astfel, într-o lume în continuă schimbare, rămâne de văzut dacă estimările strategilor și politicienilor vor coincide sau nu cu potențialul creativ și realizările inginerilor și cercetătorilor angrenați în îndeplinirea acestor deziderate”, a fost mesajul conducerii RAR, pe care l-a transmis colegul nostru, ing. Virgil Radu.
Registrul Auto Român vine în întâmpinarea preocupărilor din mediul universitar românesc și este direct implicat în susținerea acestuia, de la colaborări privind formarea profesională în centrele de tradiție din Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași și Timișoara, la susținerea de sesiuni tehnice.
Vă recomandăm și: