Renault Megane FL a ajuns în România

0
29

Renault Megane se află la a patra generație și a venit timpul, la patru ani de la lansarea acesteia, ca „straiele” sale să capete noi ajustări în conformitate cu identitatea mărcii franceze, pentru a-i întări caracterul și spori eleganța. Farurile Noului Mégane au acum tehnologia LED Pure Vision și este disponibilă de la primul nivel de echipare înlocuind luminile cu halogen anterioare. Mai eficiente, aceste faruri noi îmbunătățesc fasciculul luminos cu aproape 30%, oferind o vizibilitate mai mare, siguranță și confort la condus. În plus, farurile, stopurile și farurile de ceață dispun acum de tehnologie LED.

În față apare o nouă bară de protecție cu o grilă frontală redesenată care, începând de la al treilea nivel de echipare, Intense, încorporează elemente cromate. Designul aripilor a fost schimbat, la nivelul mânerului ușii au apărut lumini de control și sunt disponibile și jante noi de 16 și 18 țoli.

La ora actuală Megane este disponibil în două caroserii, hatch și estate (break), și are multiple versiuni de echipare: Life, Zen, Intens, R.S. Line, R.S. si R.S. Trophy. În plus cele două variante de caroserie vor fi disponibile în 10 culori, dintre care trei complet noi: Solar Copper, Baltic Gray și New Highland Gray.

Interiorul a căpătat noi caracteristici tehnologice ce facilitează experiența de condus și fac parte dintr-un mediu din ce în ce mai elegant și sofisticat. Pentru prima dată, în funcție de versiune, Mégane are un tablou de bord digital bazat pe un ecran de 10 inci. Acesta include navigarea prin satelit care oferă o experiență personalizată și intuitivă. Noul ecran de 9,3 inci de pe tabloul de bord oferă o zonă de afișare de două ori mai mare decât versiunea de 7 inci. Iar noul său sistem multimedia conectat Renault EASY LINK oferă o gamă largă de servicii multimedia, navigație și infotainment.

Comenzile consolei centrale, în special panoul de control al aerului condiționat care include afișajul temperaturii, au primit un aspect mai modern, mai atractiv și o ergonomie îmbunătățită. Cele mai utilizate comenzi de asistență pentru șofer pot fi activate de pe volan. Fiecare nivel de echipare are o tapițerie specifică, adăugând rafinament spațiului interior, iar scaunul șoferului oferă acum reglaj electric în funcție de versiunea de echipare. Și începând de la versiunea Intense, cea de-a treia, apare o nouă oglindă retrovizoare fără ramă cu funcție automată anti-orbire.

Tehnologia nu a fost lăsată de izbeliște la bordul lui Megane. Sistemul EASY LINK dispune de o interfață nouă cu ajutorul căreia se realizează replicarea anumitor aplicații de smartphone. Widget-urile modulare permit utilizatorilor să își personalizeze ecranul și oferă acces direct la funcțiile și aplicațiile preferate.

Pentru cel aflat la volan tehnologia Renault Multi-Sense poate combina mai multe stiluri de condus într-unul singur. Setările acesteia ajustează cartografierea motorului, direcția, iluminarea ambientală și configurația afișajului digital, cel care înlocuiește cadranele analogice, pentru a oferi o experiență de conducere adaptată, potrivita cu starea de spirit a șoferului. Sunt disponibile patru moduri: Eco, pentru a reduce consumul și emisiile de CO2; Confort, pentru o experiență mai relaxată; Sport, pentru o plăcere sporită la volan, agilitate și reactivitate sporită; MySense (modul implicit), pentru o experiență adaptată și personalizată.

Aplicația pentru smartphone MY Renault, alături de noul sistem multimedia Renault EASY LINK, reprezintă o parte esențială a pachetului EASY CONNECT de pe actualul Mégane, care include un set întreg de aplicații, platforme și servicii care facilitează mobilitatea conectată atât în interiorul, cât și în exteriorul vehiculului. De exemplu, permite interacțiunea la distanță cu vehiculul, inclusiv localizarea acestuia, navigarea door-to-door cu instrucțiuni de călătorie trimise mașinii și, nu în cele din urmă, activarea de la distanță a luminilor.

Mégane dispune de multiple sisteme de asistență pentru șofer înglobate în conceptul deja cunoscut Renault EASY DRIVE. Controlul adaptiv al vitezei, prezent deja în gama Mégane, dispune acum de sistemul Stop & Go, disponibil cu motoarele TCe 140 și 160 EDC FAP. Dacă mașina trebuie să se oprească, de exemplu, într-un blocaj de trafic, sistemul poate opri în siguranță vehiculul și îl poate reporni automat în termen de trei secunde când traficul începe din nou să se miște. Sistemul activ de frânare de urgență este îmbunătățit cu funcția care detectează pietonii. Aceasta oferă siguranță optimă, avertizând șoferul cu privire la o situație periculoasă și, dacă acesta din urmă nu reacționează, poate activa sistemul de frânare.

Echipată cu noi senzori radar, tehnologia Blind Spot Warning are o acoperire mai largă și asigură o identificare precisă a vehiculelor din apropiere, chiar și a celor care ies dintr-o parcare, indiferent de condițiile meteorologice. Deja prezentat în gama Mégane, Lane Departure Warning este acum mai eficient și asociat cu sistemul Lane Keep Assist. Sistemul se activează la viteza de 60 km/h, pentru avertizarea celui de la volan sau chiar pentru corectarea direcției de mers, dacă vehiculul este pe cale să treacă o linie de marcaj atunci când este omisă utilizarea manetei de semnalizare.

Din seria sistemelor de asistență nu lipsesc nici funcția prin care se dictează oboseala șoferului, funcția Easy Park Assist, comutatorul automat între fază lungă și luminile de întâlnire sau recunoașterea semnelor de circulație.

Prețurile încep de la 16.300 euro, plus TVA, pentru varianta hatchback cu motor TCe de 1,3 litri de 116 CP și transmisie manuală cu 6+1 raporturi și 17.000 euro pentru varianta estate cu aceeași motorizare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


unu + 8 =