SAB&A 2018: Smiley – Pierdut buletin… „Nu! Doar cheia de la mașină!”

0
56

Salonul Auto București & Accesorii a fost cu adevărat o sărbătoare, ca în fiecare an, un loc unde pasionații domeniului auto au văzut o mulțime de modele noi, spectaculoase. Mașini puternice, mașini electrice, mașini fabricate de producători celebri, mașini care au scris istorie. Toate au fost de găsit sub același acoperiș. Multe dintre ele și-au găsit proprietari noi, încă din prima zi, chiar dacă unele au costat cât două apartamente în zone centrale din București. Evenimentul a fost un magnet pentru câteva personaje importante din showbizul românesc.

Este drept că nu au venit atrase doar de pasiunea pentru mașini, ci și de contractele de imagine pe care le au cu firme care importă automobile. Smiley și Pavel Bartoș au fost primii care au vizitat salonul. Au lăsat de-o parte filmările de la emisiunile Pro Tv, „Vocea României” și „Românii au talent”, și au venit la standul Țiriac Auto. Au stat mai bine de o oră: glumeți, zâmbăreți, puși pe șotii și farse. „Ce faceți, băi, aici? Aveți voie la volan?”, se ițesc cei doi la geamul unei mașini. Puștii din interior rămân cu gura căscată, nici nu au vreme să ceară o fotografie… Smiley și Pavel pornesc grăbiți spre alte „meleaguri”, povestesc, live, pe Facebook, tot ce văd, stau la poze, admiră exponatele. „Ce te interesează la o mașină? întreabă Pavel Bartoș. „Să meargă, să arate bine și să aibă benzină” zâmbește Smiley. Pavel pune ochii pe un Ford Focus și se întinde în portbagajul lui. „Este loc, poți să și dormi”, pune verdictul. „Pe mine mă interesează să aibă trei locuri în spate și portbagaj mare”, spune actorul. Pavel are toate motivele să tânjească după spațiu. Are trei fete, cea mai mică a împlinit în vară patru ani. Nașul mezinei este chiar Smiley. Cele două vedete Pro Tv ajung și lângă un Ford Mustang. Mașina nu-i deloc ieftină, dar a fost vândută încă din prima zi. Pavel se uită la prețuri și povestește de prima lui mașină: o Dacie din anul 1979. „Doamne, ce am mai pățit cu ea, suflam jiclorul în fiecare zi”. Smiley nu se mai gândește la trecut. Se duce glonț spre un Jaguar I Pace și când află că modelul electric are o autonomie de 440 de kilometri, se întinde pe capota acestuia. Apoi face cu ochiul spre un Range Rover Velar. Are și el unul în parcare și este tare încântat. „Am făcut un test drive și țin minte că am coborât o pantă abruptă și stăteam, practic, cu capul în jos. Mi-a fost cam teamă. Sper să o primesc cadou”, se amuză cântărețul. Cei doi prezentatori își continuă turul: dansează pe muzica molcomă a unui motor de Hyundai I 30, admiră bicicleta cocoțată pe plafonul unui Mitsubishi, se odihnesc în scaunele confortabile ale unui Mercedes clasa C și gândesc scenarii. „Cum ar fi să facem o emisiune auto, ceva în genul «Top Gear»?. Nu ne pricepem la mașini, dar ar fi frumos să ne dea voie să le stricăm”, își face planul Smiley. „Dăm un anunț: Dacă vreți un test drive și aveți nevoie de daună totală, apelați la serviciile noastre”, îl completează Pavel. Vizita se apropie de final. Smiley se dă jos din mașină. Pare agitat și începe să caute pe sub banchetă. „Pierdut buletin”, fredonează un puști șugubăț, ca în piesa care a strâns 16 milioane de vizualizări pe YouTube. „Nu, doar cheia de la mașina mea” răspunde serios cântărețul. Toți angajații standului, ajutați și de cei de la firma de pază, încep să caute cheia, cu înfrigurare. Totul a fost în van. Nu s-a găsit! Povestea nu l-a necăjit pe Smiley, așa că la final au urmat alte ședințe foto cu fanii săi.
După două zile, salonul a fost vizitat și de Antonia. Frumoasa cântăreață a ales o zi mai puțin aglomerată, așa că prezența ei nu a stârnit prea multă agitație. „Am contract cu Volvo și sunt tare mulțumită. Este o senzație unică, de siguranță, când conduc această mașină. Plec fără griji cu familia la drum lung”, a declarat Antonia.
O altă vedetă pasionată de mașini este Cabral. Prezentatorul Pro Tv nu a venit să onoreze vreun contract, ci a fost curios să vadă noutățile. Nu l-au atras „bijuteriile” de bani mulți: „Asta înseamnă băiatul sărac, nu se bucură prea tare de o mașină care costă multe sute de mii de euro pentru că știe că nu o să aibă niciodată bani pentru așa ceva”, a spus Cabral. I-a plăcut ce a văzut, dar l-au deranjat cordoanele roșii care îngrădeau accesul către exponate. „Adică… v-am chemat să vă arătăm ceva, dar nu vă arătăm”, a concluzionat prezentatorul emisiunii „Ce spun românii”.
Pe final de salon, un vizitator special: fosta gimnastă Andreea Răducan – președintele Federației Române de Gimnastică. De aproape un an, Andreea este mama unei fetițe. „De când a apărut Amira suntem mult mai atenți la cât de sigură este mașina pe care o folosim. Eu conduc de ceva vreme un Mercedes Benz și sunt foarte încântată. Este destul de mare, confortabilă și ușor de condus. Nu mi-aș dori să o schimb”, a spus Andreea.
În numărul următor al revistei noastre vă promitem un interviu special cu marea noastră campioană, medaliată cu aur la două campionate mondiale și la Olimpiada de la Sidney.

 Text /Foto: Sorin BARBU

Articolul precedentDubai mereu o idee bună
Articolul următor„Miss Janta” la Salonul Auto București & Accesorii 2018
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ 6 = cincisprezece