Schimbare de strategie. Cu cine va produce Renault noul Twingo electric

0
116

Renault a anunțat că va colabora cu un producător chinez pentru dezvoltarea noului Twingo electric. Obiectivul este un vehicul care să nu coste mai mult de 20.000 de euro.

Renault vrea ca noul Twingo electric să nu coste mai mult de 20.000 de euro și va produce mașina alături de o companie din China

Renault și Volkswagen au încercat o colaborare care avea ca obiect de activitate dezvoltarea unor mașini eletrice accesibile, dar negocierile au eșuat. Renault s-a reorientat către alte colaborări, dar jurnaliștii de la Conform Carscoops susțin că decizie nu are legătură cu eșecul discuțiilor cu Volkswagen și că acest plan era pus la punct de ceva vreme.

Ideea este că încetinirea vânzărilor de vehicule electrice este un motiv de îngrijorare pentru mulți producători auto, astfel că mulți dintre ei încearcă să revitalizeze acest domeniu prin modele electrice mai ieftine și mai accesibile. În plus, producătorii auto europeni simt presiunea competiției venite din partea producătorilor chinezi, care își fac tot mai mult loc pe piața de pe „Bătrânul” Continent.

Renault va dezvolta noul Twingo electric în China, sub conducerea diviziei sale de mașini electrice, Ampere, dar designul și proiectarea vor rămâne tot pe mâna specialiștilor din Franța, conform carscoops.com.

Renault afirmă că decizia de a căuta un nou partener nu are legătură cu discuțiile eșuate cu Volkswagen de la începutul acestui an. Producătorul german a anunțat că va dezvolta independent un vehicul electric entry-level, cu un preț de aproximativ 20.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua + = 12