Range Rover, sexi și neconvențional

0
46

Range RoverCu Evoque, lansat toamna trecută, Range Rover a inaugurat nișa de piață a SUV-urilor premium compacte, cu design original, pregnant și la modă. Ocazia nu a fost ratată de una dintre cele mai prestigioase firme de tuning, Startech, care a și propus un program de rafinare a modelului britanic.

Deși Range Rover Evoque este produs în două variante de caroserie, cu trei și cu cinci uși, Startech, divizie a grupului german Brabus, oferă un singur kit de tuning, conceput să se potrivească ambelor versiuni. Pachetul aerodinamic, fabricat din plastic de înaltă rezistență Pure-R-Rim, a fost proiectat pentru o utilizare preponderent pe șosea a mașinii, căreia îi accentuează caracterul de crossover în dauna celui de SUV.

Specialiștii germani propun pentru Range Rover noi spoilere față-spate, ce le înlocuiesc cu totul pe cele de fabrică. Partea frontală căpătă astfel un aspect mai dinamic și mai agresiv, iar proiectoarele de ceață par că plutesc în uriașa grilă a radiatorului. Spoilerul a fost modelat în tunelul aerodinamic, astfel că, pe lângă efectul stilistic, are și un rol pozitiv în îmbunătățirea stabilității mașinii la viteze mari, prin sporirea forței de apăsare pe puntea față.

Range RoverNoul spoiler spate atrage nu numai prin formă și pentru că include un foarte eficient difuzor de aer, ci și prin faptul că înglobează originalele elemente finale Startech pentru eșapament. Acestea pot fi montate pe sistemul de evacuare de serie sau, opțional, pe unul sport, produs de Startech din oțel inoxidabil. Alte elemente importante ale pachetului aerodinamic sunt eleronul spate, montat deasupra lunetei, și fâșiile din plastic ce urmăresc conturul lateral, pe arcele roților și pe sub praguri, între cele două spoilere.

Aspectul sportiv al celor două versiuni Evoque este puternic accentuat de combinațiile de culori alese de tunerul german pentru vopsirea exteriorului, dar „lovitura de grație” o dau impresionantele jante Monostar R din aliaj ușor, forjate, cu câte cinci spițe duble și diametrul de 21 inci. Aceste roți, produse de Startech exclusiv pentru Evoque, vopsite în negru și cu conturul spițelor marcat cu o culoare contrastantă, au primit anvelope high-performance de 265/40 R 21.

Pentru un comportament rutier cât mai dinamic și cât mai stabil al mașinii, inginerii germani au păstrat amortizoarele de serie, dar au montat arcuri mai scurte și mai rigide, ce coboară garda la sol cu 35 mm.

Range RoverUn alt punct forte al designului Startech pentru Evoque este finisarea habitaclului, unde s-au folosit pielea naturală și Alcantara pentru tapițerie, inserțiile din lemn sau din fibră de carbon și aluminiul pentru pedalier și pentru schimbătorul de viteze. Oricum, decizia finală o ia clientul, care alege culorile tapițeriei și exteriorului mașinii, transformând-o în unicat.

Prețul unui Range Rover Evoque preparat de Startech pornește de la 93.500 euro.

Range Rover

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


7 × noua =