SMAEB 2018: Festin pentru motocicliști

0
83

Weekendul 20-22 aprilie a găzduit ediția cu numărul 16 a Salonului de Motociclete, Accesorii și Echipamente București 2018. SMAEB este locul de întâlnire pentru pasionații mersului pe două roți și un prilej bun pentru a admira cele mai noi modele de motociclete.

Pentru ediția 2018, Salonul de Motociclete, Accesorii și Echipamente București a avut parte de o nouă locație. Situată în cadrul complexului expozițional Romexpo, noua hală B2 oferă un spațiu generos și modern pentru pasionații de motociclete.
“După o perioadă grea între anii 2010 și 2015, piața a început treptat să își revină, iar marii importatori de vehicule, vârfurile de lance ale industriei noastre, au redevenit locomotivele de care toți avem nevoie pentru a înainta, a ne dezvolta. Atunci când se vând motociclete, scutere și ATV-uri noi, se vând și echipamente și accesorii, școlile moto sunt pline, iar serviciile înfloresc și ele. Asta este ceea ce ne dorim, o piață moto așezată, diversificată și în creștere de la an la an”, spune organizatorul evenimentului într-un comunicat de presă. Accesul publicului a fost posibil de vineri până duminică, iar prețul unui bilet de acces a fost de 30 lei.

Pe lista mărcilor care au lipsit s-au aflat KTM și Husqvarna, importatorul oficial Dementor alegând să nu fie prezent la ultimele ediții ale acestei expoziții. De asemenea, United Motors, importatorul Kawasaki în România a decis să nu participe deoarece nu a putut expune cele mai noi modele produse de marca japoneză. Pe lista absențelor notabile s-au aflat MV Agusta și Suzuki.
Acestea fiind spuse, să trecem la ce au putut vedea vizitatorii târgului moto de la Romexpo.
Standul Ducati a fost cu siguranță una dintre atracțiile de la SMAEB, pasionații de două roți putând admira cea mai nouă versiune a modelului Panigale V4, dar și modele ca Scrambler 1100, Multistrada 950, Multistrada 1260 și o serie de modele aparte din gama Scrambler ca Desert Sled și Cafe Racer.
Un alt stand care a atras toate privirile a fost cel al americanilor de la Indian. Legendara marcă americană se află de un an pe piața din România prin importatorul ASP Group. La ediția din acest an, publicul doritor a putut admira un Indian Scout 1133 și un Indian Scout Custom. Alături de ele au mai fost expuse modele ca Indian Roadmaster, Chieftain Limited și Darkhorse. Importatorul Indian în România se ocupă și de marca Polaris, astfel că au putut fi admirate și cele mai noi ATV-uri Polaris.
Yamaha nu a lipsit de la salon, având unul dintre cele mai mari standuri din pavilionul B2, unde a expus peste 40 de motociclete, ATV-uri și Ski Jet-uri. Poate cel mai admirat produs a fost triciclul Niken, o motocicletă cu trei roți care a fost prezentată pentru prima dată în noiembrie 2017, la salonul EICMA din Milano. Deși inițial anunțată ca prototip, Yamaha Niken va fi produsă în serie, iar vizitatorii SMAEB au putut vedea un prim exemplar de aproape.
O altă surpriză a standului Motodynamics Yamaha a fost prezența unui model Yamaha FJR 1300 folosit de poliția franceză.
Harley-Davidson nu a lipsit nici el, clasica marcă americană expunând cele mai cunoscute modele din gama sa ca Street Rod, Sporter Iron 883 și Super Low 1200T.
Honda a revenit în forță pe piața din România, iar la salonul moto, standul mărcii japoneze a fost plin de modele noi ca CMX 500 Rebel, Africa Twin, CB 1100 EX sau CB 1000 R. Mai mult, cea mai nouă versiune a legendarului model touring Gold Wing a fost prezentă la SMAEB 2018.

 Text: Dragoș Băltățeanu  /Foto: Iza TACHE-GHERHEȘ

Articolul precedentFiat 124 Sport Spider: „Furia Roșie”
Articolul următorFord Focus reloaded
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


5 × doi =