Star Wars: Stormtrooperul electric

0
36

star wars (2)Cel mai așteptat film al anului, „Star Wars: The Force Awakens”, al șaptelea din serie, va ajunge în cinematografele din SUA în 8 decembrie, iar la noi, zece zile mai târziu.

star wars (3)

Până atunci, grupul auto Fiat Chrysler (FCA), una dintre companiile care au sponsorizat Lucasfilm să producă noua peliculă SF, ajută la promovarea intensă a acesteia, cu produse ce fac trimitere la unul dintre personajele importante în contextul poveștii, soldatul imperial – stormtrooper. După Dodge Charger, acum a venit rândul versiunii electrice Fiat 500e să joace rolul infanteristului stelar.


star wars (6)Garage Italia Customs, firma de tuning condusă de Lapo Elkann, stră-strănepotul lui Giovanni Agnelli, fondatorul Fiat, care ne-a oferit și superba Alfa 4C La Furiosa, a vopsit jantele, caroseria și geamurile acestui Fiat 500e în alb-negru, urmând cu fidelitate modelul căștii de stormtrooper, regăsită inclusiv în centrul roților și ca emblemă a modelului. În plus, Pirelli a creat anvelope special pentru această mașină. Schema de design se continuă și în habitaclu, unde găsim tapiserie din piele naturală și Alcantara în aceleași nonculori alb și negru, plus casca de stormtrooper din centrul volanului, și, pentru a nu lăsa loc de îndoială despre ce este vorba, titlul generic al seriei de filme, Star Wars, inscripționat pe torpedo.Modificările s-au limitat la aspect, astfel că Fiat 500e a rămas neschimbat din punct de vedere tehnic: tracțiune față, motor electric de 83 kW (circa 113 CP) și 200 Nm cuplu maxim, demaraj 0-100 km/h în 9,5 secunde, viteză maximă limitată la 135 km/h, autonomie de până la 160 km, în funcție de stilul de condus și de condițiile de rulare.

Articolul precedentPasiunea pentru motociclete
Articolul următorHyundai Sonata Hybrid
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


+ trei = 6