Audi a publicat, pe site-ul oficial, imagini cu un automobil, proiectat în anii ’30, dar care nu a fost construit niciodată. Auto Union Type 52 este un supercar „din trecut” cu un aer care anunță un viitor spectaculos, care dispune de un motor V16 de 520 cai putere și o caroserie aerodinamică.
Audi a dezvăluit automobilul Auto Union Type 52, un Supercar din Anii ’30, care, din păcate, nu a ajuns pe piață
Auto Union concura în anii ’30 împotriva Mercedes-Benz în cursele de Grand Prix. Ambele mărci, susținute financiar de Germania nazistă, condusă de Adolf Hitler, au dominat sporturile cu motor între 1934 și începutul celui de-al Doilea Război Mondial. În acea perioadă, Auto Union a dezvoltat un monopost cu motor central, care a avut succes în mâinile celebrului pilot Bernd Rosemeyer (VIDEO AICI).
Unul dintre monoposturile Auto Union trebuia să aibă o versiune derivată pentru producția de serie, numită Auto Union Type 52 Schnellsportwagen, dar acest model nu a fost niciodată produs. Audi, continuatorul Auto Union, a reînviat acest model și l-a dezvăluit aproape 90 de ani mai târziu.
- Citește și: Noul Audi A5 înlocuiește sedanul A4
Auto Union Type 52 este dotat cu un motor de 520 de cai putere
Dacă ar fi fost produs în anii ’30, Auto Union Type 52 ar fi putut fi primul supercar de serie din istorie, devansând modele precum Mercedes-Benz 300 SL și Lamborghini Miura. Type 52 are un motor V16 amplasat central, supraalimentat, de 6.0 litri, care dezvoltă 520 de cai putere.
Caroseria mașinii are o formă aerodinamică și un spate care amintește de modelele Tatra din acea epocă. Ea este vopsită într-o nuanță argintie, ce imită aluminiul nevopsit. Mașina a fost recreată de Crosthwaite & Gardner, o companie specializată în automobile de curse istorice, utilizând schițele și planurile originale din anul 1934. Proiectul a început la începutul anului 2023 și a durat un an și jumătate.
Pentru a găzdui motorul mai mare, Audi a extins șasiul și caroseria lui Type 52 față de planurile originale. Modelul final are o lungime de 5390 mm, o lățime de 1780 mm și o înălțime de 1660 mm, cu un ampatament mărit cu 15 mm față de cei 3000 mm inițiali. Greutatea originală planificată era de 1300 kg, dar din cauza motorului mai mare, mașina cântărește acum cu 150 kg mai mult.
- Citește și: Audi Q2 – un model electric surpriză
Motorul este cuplat la o cutie de viteze manuală și este alimentat cu un combustibil special, compus din 50% metanol, 40% benzină fără plumb și 10% toluen. Interiorul mașinii are trei scaune, cu cel al șoferului amplasat central și celelalte două lângă acesta, similar cu McLaren F1. Bordul are o fațetă din lemn, cu instrumente analogice mari pentru turometru și vitezometru.