SUV de buzunar

0
31

Crossover-urile de mici dimensiuni sunt tot mai căutate și constructorii auto au început să-și îndrepte mai mult atenția către acest segment. Dacă partenerul de alianță Nissan are de mai mulți ani în ofertă un asemenea automobil – Juke -, Renault a decis abia acum să propună un model din această categorie, pe care îl încadrează drept „crossover urban”. Construit pe platforma lui Clio 4, Renault Captur se remarcă prin dimensiunile compacte, garda la sol înălţată, roţile mari, suspensia întărită şi protecţiile laterale pentru partea de jos a caroseriei. Cu toate că are numai 4,12 metri lungime, noul model oferă un spațiu interior generos, datorită consolelor scurte, ce fac ca roțile să fie plasate aproape în colțurile caroseriei. Captur dispune, în egală măsură, de funcţionalităţile şi confortul unui monovolum: poziţie de condus înaltă, portbagaj încăpător, habitaclu modulabil.

Dotările de serie ale noului model sunt multiple, cu elemente demne de segmentul superior: card „mâini libere”, asistenţă la pornirea în rampă, cameră şi senzor de parcare pentru marşarier şi, nu în ultimul rând, Renault R-Link, tableta multimedia integrată. În plus, minicrossover-ul este echipat cu sistem audio cu șase difuzoare și conexiune Bluetooth.

Noul model are tracțiune exclusiv pe roțile față, iar gama de motorizări este formată din două propulsoare pe benzină, de 90 și de 120 CP, și un diesel de 90 CP.

Captur va fi produs în uzina Renault de la Valladolid (Spania).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


× trei = 24