SUV diesel – cine mai are nevoie de el?

0
52

SUV diesel? Nu vorbim despre o mașină eletrică ideală care să se încarce la priza de acasă? Pare un pariu riscant. Nu așa consideră inginerii de la Bentley care și-au pus mintea la treabă și au scos Bentayga, un SUV diesel spectaculos.

SUV diesel (6)Acesta este primul diesel din istoria celebrului producător britanic și este scos în evidență printr-o mulțime de expresii care încep cu „cel mai…”. Să o luăm pe rând. Bentley Bentayga este cel mai rapid SUV din lume: viteza maximă este de 270 de km/h, iar prima sută o atinge în 4,8 secunde. Primii jurnaliști care l-au testat au ajuns la concluzia că este cu 0,4 secunde mai lent decât modelul pe benzină. Acest SUV spectaculos este cel mai ecologic automobil produs de Bentley, așa că am mai adăugat un „cel mai…”.

SUV diesel (5)Mașina este echipată cu un motor V8 de patru litri, cu 32 de supape și trei turbocompresoare, ce dezvoltă o putere de 429 CP. Interiorul păstrează linia luxoasă, iar finisajele au fost montate manual. Noul Bentley este echipat cu o mulțime de sisteme care îl vor ajuta pe șofer și vor face drumurile mult mai ușoare și mai sigure.

  • Bentley Dynamic Ride – un sistem care asigură o stabilitate sporită și o manevrabilitate mai bună
  • Responsive Off-Road – clientul poate să selecteze setările corespunzătoare pentru un drum pe teren accidentat
  • Cruise Control – păstrează o distanța prestabilită față de vehiculul din față. Sistemul folosește datele de navigație oferite de senzori și camere pentru a anticipa virajele, intrările în localitate și limitările de viteză
  • Traffic Sign Recognition – recunoaște semnele de circulație și afișează informațiile
  • Park Assist – detectează locurile de parcare, atât cele paralele, cât și cele perpendiculare. Direcția autonomă ajută la parcarea autovehiculului chiar și în spațiile înguste
  • Electronic Night Vision – tehnologia cu raze infraroșii cu ajutorul căreia se identifică, în avans, potențialele obstacole
  • Sistemul de infotaiment cu ecran tactil de 8 inci se bazează pe cea mai înaltă tehnologie de navigație, disponibilă în 30 de limbi.

SUV diesel (4)Și în final o să vorbim și despre coșul elegant de picnic creat de Mulliner. Acesta include o ladă frigorifică, veselă din ceramică, set de tacâmuri, pahare de cristal. Anumite părți ale coșului pot fi demontate și transformate în scaune.

SUV diesel (2)Credit foto: www.gq-magazine.co.uk

Articolul precedentFord Focus ST: Hot-hatch pe bune!
Articolul următorTEST Ford Vignale: Spirit aristocratic
Avatar
Revista Auto Test este o publicaţie lunară de specialitate editată de Registrul Auto Român și se află în cel de-al 28-lea an de apariţie. Auto Test s-a impus drept o revistă profesionistă în peisajul presei auto din România şi se bucură de o bună reputaţie printre advertiseri, importatori de automobile şi cititori. Articolele profesionist realizate tratează prezentări şi teste de automobile, cele mai recente evenimente şi tehnologii din domeniu, subiecte de istorie auto şi de divertisment, studii de cercetare socio-psihologică, informaţii referitoare la serviciile şi reglementările adoptate de RAR, informaţii practice pentru automobilişti. Auto Test beneficiază de un conţinut diversificat şi de grafică permanent actualizată, menite să ţină pasul cu tendinţele moderne ale publicisticii şi cu exigenţele cititorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


2 × = patru