„The best” în lumea virtuală

0
26

Ford a dezvăluit conceptul Team Fordzilla P1, primul vehicul conceput vreodată în urma colaborării dintre un producător auto și gameri.

De fapt constructorul american a făcut-o prin intermediul echipei sale din esport, Fordzilla, la gamescom 2020, evenimentul de la sfârșitul lunii august, dezvăluind cea mai bună mașină virtuală de curse concepută în urma colaborării dintre designerii Ford și comunitatea de jocuri specifice.

 

Dezvoltat sub numele de cod Proiect P1 mașina de concurs a fost creată prin voturile fanilor pe o rețea de socializare acordate în diferitele etape de proiectare ale conceptului. Jucătorii s-au decis asupra elementelor constructive, inclusiv poziția scaunelor, stilul cabinei și trenul de rulare, înainte ca designerii Ford să-și dezvolte interpretările referitoare la proiectul propriu-zis.

Dintre cele două modele ajunse în faza finală, cel al designerului de exterior de la Ford, Arturo Ariño, a ieșit victorios obținând 83,8% dintre voturile celor aproape 225.000 de fani care au participat la întregul proces de proiectare.

Inspirat din Ford GT conceptul folosește particularități unice, cum ar fi tehnologia de transformare a caroseriei, care să-i ofere lui Team Fordzilla P1 stabilitatea unui „longtail” pentru Mullsane de exemplu, celebra linie dreaptă de mare viteză de la Le Mans, sau a unui șasiu mai scurt pentru circuite strânse, precum cel stradal de la Monaco. Pentru fanii nerăbdători direct interesați să conducă vehiculul în joc, Ford a lăsat să se înțeleagă că se află în discuții avansate cu un nume mare din lumea jocurilor virtuale, și care îl va introduce anul viitor într-un joc de curse foarte cunoscut.

Iar pentru cei care vor să-și facă o părere „reală” despre mașina de curse, Ford a anunțat că început deja să construiască o variantă 1/1 la studiourile sale de design din Köln, Germania, și care va fi gata până la sfârșitul acestui an. Cu ajutorul modelului la scară naturală, designerii de la Ford spun că explorează paralelele dintre lumea reală și cea virtuală, experiențele căpătate astfel fiind aplicate viitoarelor modele din patrimoniul constructorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


patru − 2 =