Volkswagen Golf GTI, mai rapid, mai agil, mai performant

0
87

Volkswagen Golf GTI a fost testat pe circuitul Ehra, locul unde Bugatti Chiron a stabilit un nou record de viteză după ce a atins 490 de km/h. Fanii mărcii germane au fost bucuroși după ce au aflat că noul GTI s-a dovedit a fi cu aproape patru secunde mai rapid decât modelul anterior.

Reprezentanții producătorului german sunt foarte încântați. Și sunt convinși că noul Volkswagen Golf GTI va fi bine primit și va avea vânzări grozave chiar și în vremuri de criză. Testele de pe circuitul de la Ehra au arătat că noul Golf GTI are o aderență mai bună și subvirează mai puțin decât generația anterioară. Și a câștigat și 3,9 secunde pe fiecare tur de circuit. Această performanță se datorează trenului de rulare superior, dar și unor pneuri special.
Noul Volkswagen Golf GTI este echipat cu un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri care dezvoltă 245 de cai putere și 370 Nm. Are transmisie manuală cu șase trepte, dar clientul are și varianta să opteze pentru transmisia automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

Inginerii Volkswagen au explicat cum au obținut viteză mai mare

Noul Volkswagen Golf GTI a primit o mulțime de îmbunătățiri care l-au ajutat să-și sporească performanțele. În primul rând, întregul tren de rulare față a fost reconfigurat: vorbim aici de arcuri și amortizoare noi, dar și de brațele de control care au fost modificate. Povestea a fost identică și pentru trenul de rulare spate.
Pentru prima oară Volkswagen Golf GTI poate fi configurat cu „Michelin Pilot Sport Cup 2” pe roțile de 19 inchi. Cu toate acestea, testele de pe circuit, cu generațiile a opta și a șaptea, s-au făcut cu pneuri normale.


Ceea este iarăși foarte interesant este că a opta generație de Golf GTI dispune de un diferențial cu patinare limitată, controlată electronic, dar și de suspensie adaptivă. Șoferul este ajutat și de un sistem de control al stabilității pentru a influența ținuta de drum a mașinii. Astfel, fiecare roată poate fi controlată de până la 200 de ori într-o secundă.


Noul Volkswagen Golf GTI ar fi trebuit să se lanseze în luna martie la Salonului Auto de la Geneva. Evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Foto: VW

http://www.autotestmagazin.ro/volkswagen-golf-8-clasicul-de-ultima-generatie/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


− 2 = sapte