Volkswagen oprește producția de vehicule în Rusia

0
92

În urma atacului rusesc asupra Ucrainei și a consecințelor rezultate, Consiliul de administrație al grupului Volkswagen AG a decis să oprească producția de vehicule în Rusia până la noi ordine. Această decizie se aplică uzinelor rusești din Kaluga și Nijni Novgorod, iar exporturile de vehicule către Rusia vor fi, de asemenea, oprite cu efect imediat.

Pentru cei care nu știu facem scurtă prezentare despre uzinele Volkswagen Group Rus SRL. Prima este situată în parcul tehnologic Grabtsevo din orașul Kaluga, la 170 de kilometri la sud-vest de Moscova și are 4000 de angajați. Suprafața totală a fabricii este de 2.100.000 de metri pătrați și dispune de toate facilitățile necesare producției, inclusiv un atelier de caroserie, de vopsitorie și o unitate de asamblare, precum și linii feroviare proprii.

În prezent, în uzină sunt fabricate modelele Volkswagen Tiguan și Polo, precum și ŠKODA Rapid, iar Audi Q7 și Q8 sunt produse în regim de semi-knocked down (SKD).

Tot aici este o unitate de producție de motoare care produce motorul pe benzină EA211 de 1,6 litri care este utilizat pe Volkswagen Polo și ŠKODA Rapid produse în uzină, precum și pentru ŠKODA Octavia, ŠKODA Karoq și Volkswagen Taos, construite împreună cu GAZ la Nijni Novgorod. Capacitatea maximă de producție este de 150.000 de unități pe an.

A doua uzină de producție este situată în Nijni Novgorod, la aproximativ 430 km nord-est de Moscova, pe teritoriul unei mari fabrici rusești în baza unui contract cu GAZ. Aici sunt asamblate Volkswagen Taos, ŠKODA Kodiaq, ŠKODA Karoq și ŠKODA Octavia, în luna februarie 2021 producția marcând asamblarea mașinii cu numărul 400.000 folosindu-se metoda „completely knocked-down” (CKD).

Odată cu întreruperea extinsă a activităților de afaceri din Rusia, Comitetul Executiv al grupului Volkswagen analizează consecințele situației generale, în această perioadă incertă și tulbure, continuând să spere la încetarea ostilităților și revenirea la căile diplomatice de rezolvare a conflictului armat.

Foto: VW

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


noua − = 7